26.9.19

Στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ...

...για προανακριτική κατά του Παπαγγελόπουλου...

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς...
διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με την υπόθεση Novartis. 

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, κατονόμαστε ευθέως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ως τον περιβόητο «Ρασπούτιν» που επιχειρούσε παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis, ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για τέσσερα αδικήματα, μεταξύ αυτών για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας. 

Αναμένεται η πρόταση να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να ψηφιστεί - με μυστική ψηφοφορία - το εάν θα προχωρήσει η προανακριτική....

Δεν υπάρχουν σχόλια: