4.9.19

Brexit: Κρίσιμη νύχτα στη Βρετανία...


Οι Βρετανοί βουλευτές αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους τη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αναγκάζοντας την οποία κυβέρνηση της χώρας να επιλέξει συμβιβασμό και...
όχι ρήξη με τις Βρυξέλλες.

Λίγο μετά τις 9 ώρα Ελλάδος ξεκίνησαν στην βρετανική Βουλή οι ψηφορίες κατ' άρθρον του νομοσχεδίου. Δεν είναι γνωστό πόσα άρθρα θα μπουν σε ψηφοφορία, όμως κάθε φορά η διαδικασία διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

κολούθως έρχεται η τρίτη και τελική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου, που δεν αναμένεται να έχει διαφοροποιήσεις από την δεύτερη.

Τότε το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Βουλή των Λόρδων, ώστε να γίνει νόμος του κράτους.

Αφού ολοκληρωθεί η τρίτη ψηφοφορία όμως, προβλέπεται να ακολουθήσει μια 90λεπτη συζήτηση σχετικά με την πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές. Η συζήτηση αυτή, επισημαίνει ο Guardian, αναμένεται ιδιαίτερα ζωηρή, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να παίρνει πρώτος τον λόγο.

Βάσει πάντως των δεδομένων αυτή τη στιγμή, η πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές αναμένεται να απορριφθεί, καθώς ο ίδιος δεν διαθέτει την πλειοψηφία και η αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα υπερψηφίσει εάν πρώτα δεν γίνει νόμος του κράτους η πρόταση για το Brexit χωρίς συμφωνία.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα «πέρασε» ο νόμος για την αναβολή του Brexit, με τον Τζόνσον να βγαίνει για δεύτερη φορά χαμένος, μέσα σε 24 ώρες...

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: