19.9.19

«Συναγερμός» σε όλο τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τη Novartis...

“Συναγερμός” σήμανε σε όλο τον μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν χθες το απόγευμα η δικογραφία “ξεκλειδώθηκε” και άρχισαν να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες για το περιεχόμενό της. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την έχει πάρει ήδη στα...
χέρια του και την μελετά και την ίδια στιγμή στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν μια σειρά από αιχμηρές παρατηρήσεις προς την κυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για έναν περίεργο “συγχρονισμό” της προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που έχει έρθει στη Βουλή η ποινική δίωξη για τον Ανδρέα Λοβέρδο για το σκάνδαλο Novartis και η δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση για πολιτικά και μη πρόσωπα.

Το “σήριαλ” της Novartis μπορεί σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων κοινοβουλευτικών, που μίλησαν στο Newpost, να κλείσει σχετικά γρήγορα. Ακόμα και σε 2-3 συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής που θα συσταθεί μετά τη σύγκληση της Ολομέλειας. Στη συνέχεια ο φάκελος θα επιστρέψει στη δικαιοσύνη. Παρ’ όλα αυτά ο απόηχος και στα δυο μεγάλα κόμματα θα είναι μεγάλος. Η ΝΔ θα έχει καταφέρει να βάλει στο “κάδρο” τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να δημιουργήσει υπόνοιες γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αντίστοιχα είχαν γίνει και για στελέχη της γαλάζιας παράταξης και του ΚΙΝΑΛ.

Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως τα “σημάδια” της η υπόθεση θα τα αφήσει και στην κυβερνητική παράταξη. Εκτιμούν πως με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της ο πρωθυπουργός επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις (που φαίνεται πως είναι μεγάλες από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά) και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον διασυρμό που θα υποστεί εάν παραπέμψει τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης με την απόφασή του ομολογεί, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν υπάρχει καμία βάση σε όσα καταμαρτυρούσε στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια. Ο μοναδικός στόχος ισχυρίζονται πως ήταν ο αποπροσανατολισμός από το πραγματικό σκάνδαλο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει εκτός της υπόθεσης τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από την ιστορία της Novartis, ενώ παράλληλα εμφανίζεται να επιθυμεί να προχωρήσει με διαδικασίες fast track την προανακριτική σε ότι αφορά το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγελόπουλου δείχνει σύμφωνα με παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προεκλογικά εμφανιζόταν να επενδύει σε αυτή την ιστορία.

Σε ότι αφορά το ερώτημα που βάζουν στη ΝΔ εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον κ. Παπαγγελόπουλο η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη απάντησε χθες : "Η ΝΔ και ο κύριος Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα. Όσο για το φιάσκο προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσκεπάσουν στη Βουλή και το σκάνδαλο και τη φαρσοκωμωδία της δήθεν σκευωρίας".

Σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην Κουμουνδούρου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό αντικείμενο τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή για τη διεύρυνση του κόμματος. Αναμένεται, όπως είναι φυσικό, στο τραπέζι να πέσουν και όλες οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης της Novartis...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: