26.9.19

Εκπομπάρχες της TV…


Οι «τραπεζοκόμοι» της ειδησεογραφίας...

Είναι ο πιο φτηνός (για τους ιδιοκτήτες καναλιών) και ο πιο εύκολος τρόπος (για αρκετούς, κατά δήλωσή τους, δημοσιογράφους) για να κάνουν σούπερ τηλεοπτική δημοσιογραφία, παίζοντας το εκπομπάρχες, με ακριβή εξ αυτού του λόγου εξαργύρωση.. Παίρνοντας όχι ψιλά, όπως ένας ρεπόρτερ, αλλά χοντρά ευρουλάκια..Τι...
κάνεις για αυτό; Αφού πάρεις το οκ του καναλάρχη εφαρμόζεις και εσύ τη γνωστή μανιέρα, ως γνήσιος τηλεοπτικός φωστήρας. Στήνεις ένα τραπέζι σε μια άκρη ενός στούντιο και ως άλλος τραπεζοκόμος, αρχίζεις να καλείς διάφορους μόνιμους παντογνώστες-ψώνια κάθε ειδικότητας που περιφέρονται ως μαιντανοί από κανάλι σε κανάλι, για να ταίσουν, το φιλοθέαμον κοινό, με “παχιά” λόγια λέγοντας το μακρύ και το κοντό τους.

Μάλιστα, εάν πρόκειται για πολιτικούς, δεν μας χαλάει και λίγος τζερτζελές.. Ομως δεν αρκεί αυτό.. Για να γεμίσει η ώρα κάνεις στο πλαίσιο της καθημερινής ειδησεογραφίας, ως άλλος τροχονόμος της και μερικές ζωντανές τηλεοπτικές συνδέσεις με ρεπόρτερ για να περιγράψουν διάφορα συμβάντα και ώπα πέτυχες το Πούλιτζερ..

Ολα τα κανάλια πλέον στο ίδιο τέμπο.. Η ερευνητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία, δηλαδή το ρεπορτάζ, που απαιτεί κόπο, επιμονή, στοιχεία, προσωπικό κόστος και ικανότητες οδηγείται πλέον στα αζήτητα. Και όχι μόνον.. Χλευάζεται ως κάτι το παρωχημένο.. Αλλωστε με το ερευνητικό ρεπορτάζ μπορεί να θιγούν και διάφοροι ολιγάρχες ή “σπουδαία” δημόσια πρόσωπα οπότε άστο.. Ετσι γέμισε η εθνική μας τηλοψία με πανελίστες και εκπομπάρχες που ναρκισσεύονται ότι προσφέρουν ενημέρωση και αποκαλύψεις.. Σιγά τα ωά…Το ρεπορτάζ θέλει κότσια και γερό στομάχι.. Και όχι βεντετισμούς και πούδρα στο πρόσωπο ώστε να αρέσουμε στο κοινό…

Υ.Σ Εχουν περάσει πολλά χρόνια για να αποκαλυφθεί μέσω μιας εκπομπής με δημοσιογράφους-τραπεζοκόμους και πανελίστες μια κάποια αποκαλυπτική υπόθεση π.χ διαφθοράς σε κάποιο τομέα.Αυτό τα λέει όλα για τη δημοσιογραφική τους αξία!

Enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: