30.10.19

25 εκατ. δολάρια στον πληροφοριοδότη που οδήγησε στον Μπαγκντάντι...


Πλουσιότερος κατά 25 εκατ. δολάρια θα γίνει ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που...
έδωσε όπως είχαν δεσμευτεί οι αμερικανικές αρχές σε οποιονδήποτε έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό του ISIS, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Οι ίδιες πηγές στηρίζουν ότι πρόκειται για υψηλόβαθμο αξιωματούχο της τζιχαντιστικής οργάνωσης ο οποίος είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του ίσως νούμερο ένα καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο, γνωστού με το προσωνύμιο «το φάντασμα».

Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Μπαρίσα, ένα μικρό χωριό στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι πυροδότησε τα εκρηκτικά στο γιλέκο αυτοκτονίας του και ανατινάχθηκε μαζί με τα τρία παιδιά του, αφού παγιδεύτηκε σε ένα τούνελ στο σπίτι στο οποίο κρυβόταν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πληροφοριοδότης ήταν παρών την ώρα της επιδρομής και διέφυγε δύο ημέρες αργότερα μαζί με την οικογένειά του.

Η «πηγή» των Αμερικανών περιέγραψε πλήρως την κρυψώνα του χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους: από τη διάταξη των δωματίων και τα κρυφά τούνελ έως τον αριθμό των σωματοφυλάκων του.

Ο πληροφοριοδότης, που στράφηκε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο ενός μέλους της οικογένειάς του στα χέρια των τζιχαντιστών, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο που επικαλέστηκε η Washington Post, ήταν εκείνος που ήρθε σε επαφή με τους Κούρδους, οι οποίοι τον παρέπεμψαν στους Αμερικανούς.

Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: