20.10.19

Μεταφορά 700 μεταναστών από τη Σάμο στην ενδοχώρα...


Τη Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, αναμένεται να μεταφερθούν από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα, συνολικά 700 αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με...
όσα έχουν γίνει γνωστά, τη Δευτέρα θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet, το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

Σημειώνεται ότι στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.

Η μεταφορά γίνεται λίγες ημέρες μετά τα δραματικά γεγονότα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, με συμπλοκές που οδήγησαν στον τραυματισμό τριών ατόμων και επεισόδια τα οποία κατέληξαν σε πυρκαγιά εντός του καταυλισμού, που κατέκαψε περισσότερες από 30 σκηνές και παραπήγματα μαζί με όλα τα υπάρχοντα των προσφύγων και των μεταναστών οι οποίοι διέμεναν σε αυτά.

Στο μεταξύ, μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: