18.10.19

ΚΙΝΗΣΗ 81: Αντιδεξιό μανιφέστο από στελέχη του ΠΑΣΟΚ...


Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...

Την ίδρυση της «Κίνησης 81» για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό εντός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ανακοίνωσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς. Ως ημέρα δημοσιοποίησης της...
πρωτοβουλίας τους επέλεξαν τη 18η Οκτώβρη, ημερομηνία κατά την οποία, το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, με την πανηγυρική τους νίκη, σηματοδοτούσαν την «Αλλαγή» και έφερναν τον λαό στην εξουσία, σύμφωνα με το σύνθημα της εποχής.

Τα μέλη της «Κίνησης 81» στο κείμενό τους κάνουν εκτενείς αναφορές στο έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και υποστηρίζουν ότι ο δρόμος που πρέπει να υιοθετήσει η σημερινή ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι ξεκάθαρα αντιδεξιός.

Όπως αναφέρουν, «θέλουμε μια άλλη πολιτική που θα έχει έναν αντίπαλο: Τη Δεξιά και τις πολιτικές της από οπουδήποτε και εάν προέρχονται», ενώ χρησιμοποιούν σκληρή φρασεολογία για τη Ν.Δ., την οποία κατηγορούν ότι «προσπαθεί να ξαναχτίσει το Κράτος της, γκρεμίζοντας τις λαϊκές κατακτήσεις».

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι «οι παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ, η σοσιαλιστική αλλαγή και τα προστάγματα του '81 οφείλουν να είναι οδηγός για την ηγεσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εκπροσωπήσει τους πολίτες που παραμένουν ανέστιοι και ζητούν μια άλλη πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του»...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο Δημήτρη Κουκλουμπέρη, πατήστε ΕΔΩ.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: