31.10.19

«Ναι» στην απόκτηση του Alpha από τη Motor Oil...

«Δεν θα αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στις επιμέρους αγορές της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου», ούτε περιορίζει «σημαντικά τον ανταγωνισμό», κρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην απόφασή της για την απόκτηση του κοινού ελέγχου επί των...
εταιρειών Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ καιAlpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, Alpha Ραδιοφωνική ΑΕ μέσω της Nevine Holdings Limited από τη Motor oil, την Alpha Media και τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Η απόφαση 679/2019 της Επιτροπής Ανταγωνισμού φέρει την υπογραφή της πρώην προέδρου της Βασιλικής Θάνου και ελήφθη στις 20 Φεβρουαρίου, ενώ κρίνει πως «το μερίδιο αγοράς των Μέσων Ενημέρωσης που θα ελέγχονται από τα γνωστοποιούμενα μέρη υπολείπεται σημαντικά των κατωφλίου του άρθρου 3 παρ. 3 του ν. 3592/2007, ήτοι το 35% του κάθε μέσου». 

Για το έτος 2017 θα είναι «σε ποσοστό περίπου 25% – 35% για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στην αγορά της τηλεόρασης πανελλήνιας εμβέλειας», στην οποία υπάρχουν τα τρία προγράμματα της ΕΡΤ (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) και οι σταθμοί Star, ΣΚΑΪ, Mega, ΑΝΤ1 και Open. 

Για το ίδιο έτος, το μερίδιο αγοράς θα είναι «σε ποσοστό περίπου 5% – 10% για τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 στην αγορά του ραδιοφώνου εμβέλειας Αττικής».

Σε αυτό το πεδίο ως ενημερωτικοί σταθμοί λογίζονται ο ΣΚΑΪ, ο Flash, ο Easy (αν και υπάρχει αντίθετη απόφαση του ΕΣΡ), τα Παραπολιτικά, ο Ξένιος, το Ράδιο Επικοινωνίας, το Κανάλι 1, ο «Αθήνα 9,84», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Τέλος, για τη συμμετοχή συγγενικού προσώπου των μετόχων της Motor Oil στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Τηλεόραση (Star) η Επιτροπή Ανταγωνισμού κρίνει πως «δεν διαθέτει, ούτε έχει υπ’ όψιν της σχετική δικαστική απόφαση, η οποία να αποδεικνύει πως ασκεί αθέμιτη επιρροή» και συνεπώς «δεν συνεκτιμάται κατά την εξέταση της υπό κρίσης πράξης»...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: