22.10.19

Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση...

...με Σαμαρά, Ράικου και Αγγελή ζητάει ο Παπαγγελόπουλος...

Την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά και τους δικαστικούς Ελένη Ράικου και Γιάννη Αγγελή ζήτησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καταθέτοντας παράλληλα, μέσω του...
συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, σειρά αιτημάτων προς την Προανακριτική Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα η υπόθεση της δήθεν σκευωρίας στερείται στοιχείων που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τη συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής.

«Άλλη εποχή, άλλη υπόθεση εκείνη, αλλά δεν παύει να είναι, από αυτά που μελέτησα εγώ και η κ. Τσοβόλα, μια υπόθεση που δεν έχει νομικά χαρακτηριστικά, που μπορούν να στοιχειοθετήσουν τα αδικήματα για τα οποία πήρε απόφαση η Βουλή. Αυτό το λέω με συνείδηση, με ειλικρίνεια, και όχι γιατί είμαι ο υπερασπιστής του κ. Παπαγγελόπουλου. Γι΄ αυτόν άλλωστε το λόγο ανέλαβα και την υπόθεση», υποστήριξε χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κοινό σημείο ανάμεσα στο «βρώμικο ‘89» και το 2019.

Στο 4σέλιδο αίτημά του προς την Προανακριτική Επιτροπή ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πηγαίνει κι ένα βήμα παραπέτα, «απειλώντας» να ζητήσει την εξαίρεση του προέδρου της Γιάννη Μπούγα και του βουλευτή και εισηγητή της ΝΔ Θανάση Πλεύρη με αφορμή την παραχώρηση συνεντεύξεων από την πλευρά τους, αλλά και τις κινήσεις που σχεδιάζουν.

Σε ό,τι αφορά στα αιτήματα του κ. Παπαγγελόπουλου, ζητά μεταξύ άλλων, όλη τη δικογραφία της Novartis και κατά το μέρος που έχει αρχειοθετηθεί και κατά το μέρος που εκκρεμεί, «ιδίως να συσχετιστεί στη δικογραφία η διάταξη των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis για τον κ. Σαμαρά».

Αιτείται ακόμη, τη δικογραφία που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά τις καταγγελίες της κ. Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή, τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από παραγγελία της κ. Δημητρίου για να διερευνηθούν οι διαρροές κύκλων της κ. Ράικου σχετικά με την ύπαρξη και το ρόλο του «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης, όλες τις καταθέσεις που δεν έχουν σταλεί στη Βουλή από τη δικογραφία που αφορά στην έρευνα που διενεργούν οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης, καθώς επίσης και την αναφορά της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς κ. Ζαμανίκα σε βάρος της κ. Ράικου, αλλά και το υλικό από τις έρευνες του FBI.

Σημειώνεται ότι σήμερα στις 17:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής όπου τα κόμματα θα καταθέσουν την λίστα με τους πρώτους μάρτυρες...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: