19.10.19

Δύο θύματα στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού...

Ο πνιγμός στον Εύηνο που αποδείχθηκε δολοφονία...

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου του 33χρονου κτηνοτρόφου Βασίλη Δημαρά από το Μεσολόγγι που εντοπίστηκε νεκρός τον Νοέμβριο του 2016 στον ποταμό Εύηνο.

Έπειτα από...
έρευνες αποδείχθηκε ότι ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν πνίγηκε, αλλά δολοφονήθηκε. Ο 33χρονος βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και το γεγονός ότι ήταν κωφός, καλόκαρδος αλλά ευκολόπιστος, τον κατέστησε εύκολο θύμα.

Οι συγγενείς του ερευνούσαν για καιρό τον θάνατο του, μαζί με τον ιατροδικαστή – καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας Ματθαίο Τσούγκα που όρισαν σαν τεχνικό σύμβουλο, εντόπισαν την δολοφονία του, που ήταν σκηνοθετημένη για να φανεί πνιγμός.

“Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας απομακρύνθηκε, καθώς το θύμα δεν παρουσίαζε συμπεριφορές που θα οδηγούσαν σε τέτοια πράξη. Η περίπτωση να γλίστρησε και να έπεσε στο ποτάμι επίσης δεν εδραιώνεται, καθώς δεν θα πήγαινε για μπάνιο αργά το απόγευμα Νοέμβρη μήνα, αφού δεν το συνήθιζε. Επιπλέον γιατί φορούσε τις μπότες του; Επίσης αν όντως κάτι τέτοιο συνέβη δεν θα εντοπιζόταν πήγμα αίματος στο πτερύγιο του αυτιού του και στο πίσω μέρος της κεφαλής. 



Αυτό το εύρημα με οδήγησε στο συμπέρασμα πως ο Βασίλης χτυπήθηκε από θλον όργανο, πιθανόν λαβή όπλου. Ενδεχομένως ο ή οι δράστες να τον ανάγκασαν να βγάλει τα ρούχα του και να τον χτύπησαν. Τα ευρήματα δείχνουν πως έπεσε ημιαναίσθητος στο έδαφος και μετά τον έριξαν στο νερό όπου και κατέληξε. Σχέδιο των δραστών ήταν να στήσουν ένα σκηνικό πνιγμού”, ανέφερε ο κ. Τσούγκας, μιλώντας στην εκπομπή ‘Φως στο Τούνελ’, αναλύοντας με επιστημονικό τρόπο στο πώς οδηγήθηκε στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας...

Διαβάστε περισσότερα στο anikolouli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: