31.10.19

Καθωσπρεπισμός από τον βούρκο...

Έχει ξεχειλίσει αυτές τις ημέρες ο θεσμικός φαρισαϊσμός από τη Ν.Δ. και τα παπαγαλάκια τους, για τα όσα συμβαίνουν στην περίφημη Προανακριτική Επιτροπή.

Την Προανακριτική που...
συνεστήθη για να ξεπλύνει τους εμπλεκόμενους της Novartis, να μπλοκάρει την Τουλουπάκη και την έρευνά της για το σκάνδαλο, αλλά και να αποκαλύψει -όπως ωμά παραδέχτηκε ο Πλεύρης- την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Διαμαρτύρονται λοιπόν οι λοχαγοί του Άδωνι και οι πρόθυμοι των ΜΜΕ που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συμμορφωθεί με την αυθαίρετη απόφαση να αποβληθούν από την Προανακριτική ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος, για να προστατευτούν ο Φρουζής και ο Μανιαδάκης. Εξανίστανται, γιατί υψώθηκαν φωνές και ακούστηκαν χαρακτηρισμοί, και περιφέρουν τον θιγμένο καθωσπρεπισμό τους.

Την ίδια ώρα, είναι έκδηλη η αμηχανία τόσο του προεδρεύοντος στην Προανακριτική Γ. Μπούγα καθώς και του προέδρου της Βουλής Μ. Τασούλα για όσα πρωτοφανή μεθοδεύονται εκεί μέσα.

Για να τα πούμε λοιπόν ευθέως: Αποστολή της Προανακριτικής είναι να διερευνηθούν οι υποτιθέμενες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στους εισαγγελείς Διαφθοράς επί της υπόθεσης Novartis. Και στον βαθμό που το θέμα περιορίζεται αποκλειστικά στον Παπαγγελόπουλο και τους εισαγγελείς Διαφθοράς, η εξέταση του Πολάκη και του Τζανακόπουλου ως μαρτύρων δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως.

Το να τους καθιστούν ξαφνικά «μάρτυρες» λοιπόν σχετίζεται αποκλειστικά με την επιθυμία τους να τους βγάλουν από την Προανακριτική. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα, γιατί ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος: τα μέλη των Προανακριτικών Επιτροπών ορίζονται από τα κόμματά τους. Τελεία.

Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκρισίες. Και ας κοιτάξουν πώς θα επιβραδύνουν την καταβύθισή τους στον βούρκο της θεσμικής αθλιότητας...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: