30.10.19

Σύγκρουση στο ΚΙΝΑΛ...


Γεννηματά: «Όποιος έχει θέμα με την ηγεσία, να το πει τώρα ή να περιμένει μέχρι το 2021»...

Έκρηξη Ανδρουλάκη...

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το απόγευμα, στη συνεδρίαση της γραμματείας της ΚΟΕΣ, είπε ότι είναι μονόδρομος να παραμείνει ενιαίο το...
ΚΙΝΑΛ, ότι στο συνέδριο δεν θα υπάρξουν νέες εκλογές για ανάδειξη συνέδρων και πως η ίδια θα μείνει στην ηγεσία έως το 2021.

«Όποιος θέτει θέμα ανατροπής αυτής της στρατηγικής, μιλώντας για ενεργοποίηση εκ νέου του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί σε ανατροπή των ομόφωνων αποφάσεων που πήραμε πριν από 7 μήνες στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, με εκλογή των συνέδρων από τη βάση και στη διάλυσή του. Επίσης, στο κλείσιμο, ουσιαστικά, του ΠΑΣΟΚ και τη μετατροπή του σε κόμμα-σφραγίδα, καθώς και τη διαπραγμάτευσή της για προσωπικές φιλοδοξίες», τόνισε η κ. Γεννηματά. «Πού οδηγούν όσα ακούγονται; Ακυρώνουμε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής; Υπάρχουν αλά κάρτ αποφάσεις του;», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μόνο του δεν μπορεί, παρά μόνο προστατευμένο εντός του Κινήματος Αλλαγής». Υπερασπιζόμενη την στρατηγική συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε, ότι κάθε άλλη διαδικασία υπηρετεί άλλες στρατηγικές.

Επίσης, κάλεσε όσους πιστεύουν πως υπάρχει ζήτημα ηγεσίας, να το θέσουν στο Κίνημα Αλλαγής και αν δεν μπορούν, να περιμένουν μέχρι το 2021. «Θα προχωρήσω σύμφωνα με την εντολή της βάσης μέχρι το 2021. Για μένα είναι μονόδρομος», υπογράμμισε.

Η κ. Γεννηματά πρότεινε το σώμα του έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ να αποτελείται από όσα μέλη του εκλέχθηκαν σύνεδροι στο τελευταίο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τα μέλη της ΚΟΕΣ και τους βουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Όλα τα άλλα είναι δυαρχία και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου θα προσαρμοστούν με τις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ.

Αποδέχθηκε ως δικαιολογημένη την κριτική που δέχεται σχετικά με το ότι το Κίνημα Αλλαγής λειτούργησε σαν ομοσπονδία κομμάτων μέχρι το πρόσφατο συνέδριό του. Εξήγησε ωστόσο, ότι έλαβε υπόψη της τις δεύτερες σκέψεις που είχαν όσοι αποχώρησαν, καθώς δεν ήθελε να υπάρχει το άλλοθι ότι το ΠΑΣΟΚ θα λειτουργούσε ηγεμονικά, αφού σχεδόν το 95% από τα 220.000 μέλη που συμμετείχαν το 2017 στην εκλογή αρχηγού προέρχονταν ή δήλωναν ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσε ακόμη τα στελέχη, να αποκλείσουν κάθε συζήτηση που ενισχύει την εσωστρέφεια και να ενισχύσουν την ενότητα του ΚΙΝΑΛ, σε μια συγκυρία κατά την οποία, όπως τόνισε, «λήγει ο μήνας του μέλιτος για την κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αμηχανία για την αντιπολίτευση που θα ακολουθήσει».

Αμέσως μετά την κ. Γεννηματά, το λόγο πήρε ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος εξήγησε με αναλυτικά στοιχεία τη δυσμενή οικονομική κατάσταση και τα χρέη που το βαρύνουν, τα οποία «άλλωστε δεν είναι και απόρρητα», όπως είπε η Φώφη Γεννηματά.

Η απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη
Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε στην Φώφη Γεννηματά αναφέροντας ότι πρέπει να προηγηθεί η Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής και ύστερα να γίνει χωρίς συνοπτικές διαδικασίες το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Να σεβαστούμε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Δεν καταλαβαίνετε ότι πρώτα πρέπει να γίνει συνδιάσκεψη;», είπε μιλώντας πριν από λίγο στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Ανδρουλάκης δεν έθεσε άμεσα θέμα ηγεσίας επισημαίνοντας: «Προφανώς η εκλογή προέδρου θα γίνει όταν προκύψουν τα γεγονότα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πάμε σε συνέδριο που θα μετατρέπει το κόμμα σε σφραγίδα».

Εξέφρασε αντιρρήσεις για τα όσα υποστήριξε η κ. Γεννηματά στην εισήγησή: «Όταν ζητάς κανονικότητα για τη χώρα δεν μπορεί να μην έχεις κανονικότητα στο κόμμα. Ας τα έλεγε αυτά η Πρόεδρος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, γιατί αιφνιδιάζει τη βάση, την ΚΠΕ, την Κ.Ο. και τους ευρωβουλευτές;», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Διαφώνησε επίσης με την πρόταση της κ. Γεννηματά να αλλάξει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο. «Είναι δυνατόν να λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται σε κόμμα- σφραγίδα επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με την πρόεδρο;», είπε κι αναρωτήθηκε: «Τι μεσολάβησε και από το συνέδριο με εκλεγμένο σώμα σε ένα μήνα έγινε διορισμός του Πολιτικού Συμβουλίου; Αν εξ αρχής είχαμε κατανοήσει τα λάθη μας δεν θα το καταλαβαίναμε;».

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: