20.10.19

Φαλαγγάρχης... με το αζημίωτο...



Τη Δευτέρα κάθεται στο εδώλιο μια παλιά καραβάνα της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Παναγιώταρος: μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, περιφερειάρχης νοτίων προαστίων και υπεύθυνος για τη...
δράση των ταγμάτων εφόδου στο κέντρο, ο ίδιος έχει προαναγγείλει πολλά από τα πογκρόμ πριν αυτά συμβούν. Για τον Παναγιώταρο ο «Περίανδρος» έλεγε πως είναι ο φυσικός αυτουργός των επεισοδίων του ’98 με την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημ. Κουσουρή.

Ήταν λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όταν ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος», καταγράφεται σε τηλεφωνική συνομιλία να λέει: «Αν ανοίξω το στόμα μου για τα επεισόδια του ’98, στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό και τον Μιχαλολιάκο για ηθικό αυτουργό...».

Ο επί χρόνια υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου αναφέρεται στην απόπειρα ανθρωποκτονίας της Χρυσής Αυγής εναντίον του Δημήτρη Κουσουρή, για την οποία καταδικάστηκε μόνο εκείνος, και υπονοεί ότι ο Παναγιώταρος με τον Μιχαλολιάκο γλίτωσαν το εδώλιο επειδή εκείνος κράτησε το στόμα του κλειστό. Τελικά ο Παναγιώταρος θα κάτσει στο εδώλιο τη Δευτέρα, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και, εννιά μέρες μετά, ο Αρχηγός.

Ο Παναγιώταρος είναι ένα από τα πιο παλιά και υψηλόβαθμα στελέχη: μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, περιφερειάρχης νοτίων προαστίων και υπεύθυνος για τη δράση της οργάνωσης στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτήτης παλιότερα του καταστήματος πώλησης στρατιωτικών ειδών «Φάλαγγα», προμηθευτής των ταγμάτων εφόδου με ρουχισμό και εκπρόσωπος του χρυσαυγίτικου συνδέσμου οπαδών «Γαλάζια Στρατιά», γνωστού για προκλήσεις, όπως μετά την ήττα της Εθνικής Ελλάδας από την Αλβανία το 2005, όταν ο Παναγιώταρος έλεγε ότι «το μίσος είναι δικαιολογημένο όταν στρέφεται κατά υπανθρώπων».

Στις 8 Ιουλίου 2019, μία μέρα μετά τη συντριβή της οργάνωσης στις βουλευτικές εκλογές, ο Παναγιώταρος δήλωνε στο twitter «παρ’ ολίγον βουλευτής» και πρόσθετε: «Όσο για τις ασυλίες, τα καλύτερα “γλέντια” τα έχουμε κάνει δίχως δαύτες».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Γιώτας Τέσση, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: