23.10.19

«Κλείνει» το μάτι στους ιδιώτες ο Πατούλης...


Επαφές με τις ομοσπονδίες εργαζομένων της αυτοδιοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ-ΟΤΑ είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Πιο συγκεκριμένα, ο...
κ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα (Τετάρτη) με τoν πρόεδρο Ν. Τράκα και τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα με τον πρόεδρο Μ. Δαρδαμάνη και μέλη της ΠΟΠ-ΟΤΑ, ενώ είχε και επικοινωνία με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ένωσης.

Οι συναντήσεις αυτές έγιναν σε μια χρονική στιγμή που οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση βρίσκονται σε αναβρασμό και συνεχείς κινητοποιήσεις, αντιδρώντας σε ρύθμιση που περιλαμβάνεται το «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι κυρίως στο άρθρο 179 που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, χωρίς αιτιολόγηση, παρά μόνο με μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Από τη συναντήσεις με τον κ. Πατούλη, οι εργαζόμενοι ανέμεναν παρέμβαση της ΚΕΔΕ για απόσυρση του επίμαχου άρθρου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης των δήμων της χώρας απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το θέμα αυτό, καθώς αρκέστηκε σε μια γενική δήλωση στήριξης των εργαζομένων, κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στους ιδιώτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης δήλωσε αρχικά πως «ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση... είμαστε στο πλευρό τους και θα παραμείνουμε», ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε τα παρακάτω, ενδεικτικά των προθέσεών του στο επίμαχο ζήτημα:

«Είμαστε υπέρ του δικαιώματος των πολιτών να ζουν σε καθαρές λειτουργικές και ασφαλείς πόλεις και να εξυπηρετούνται από τις δημοτικές υπηρεσίες ή άλλες εναλλακτικές λύσεις όταν το κράτος δεν εξασφαλίζει τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που απαιτούνται στους ΟΤΑ.»

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: