14.10.19

Ο Τσίπρας παίρνει τη… βαλίτσα του...

Η κυβέρνηση “απειλεί” τον ΣΥΡΙΖΑ πως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της πλειοψηφίας των 200 βουλευτών, προκειμένου να νομοθετηθεί η ψήφος των αποδήμων, ωστόσο για την αξιωματική αντιπολίτευση ο χρόνος μέχρι το Συνέδριο μετρά αντίστροφα και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου που ανησυχούν πως αν η ΝΔ περάσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση τα πράγματα θα δυσκολέψουν εξαιρετικά για την...
αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές υποστηρίζουν ταυτόχρονα πως η απάντηση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και την αντιστοίχισή του με την κοινωνία.

Το παιχνίδι παίρνει πάνω του για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας που κάνει πράξη τη δέσμευσή του. Ο ίδιος και όλοι οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για μια πολύ μεγάλη περιοδεία στους 54 νομούς της χώρας. 

Το σκηνικό που θα στηθεί από την Κουμουνδούρου θα θυμίσει προεκλογική περιόδο με τον πρόεδρο του κόμματος να επισκέπτεται ακόμα και χωριά, να συνομιλεί με απλούς πολίτες, εργαζόμενους και να συμβάλει στην εγγραφή νέων μελών στο κόμμα. Με το σύνθημα “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα, να στείλει μηνύματα στην κυβέρνηση, ενώ συνελεύσεις έχουν ξεκινήσει ήδη και από την Προοδευτική Συμμαχία.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αρχή θα γίνει σήμερα και την Τρίτη από το “κάστρο” της προοδευτικής παράταξης, την Αχαΐα. Αποτελεί την εκλογική περιφέρεια του Αλέξη Τσίπρα όπου κατέγραψε πρωτιά στις πρόσφατες εκλογές με ποσοστό 40,27% (σχεδόν 8 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ) και αντιπάλους τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου. Δίπλα του θα βρεθούν βουλευτές και κομματικά στελέχη της περιοχής. Τελευταίος σταθμός θα είναι η Πάτρα όπου θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνέλευση προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών. Αυτός θα είναι, άλλωστε ο γενικός κανόνας που θα ακολουθηθεί στις εξορμήσεις που σχεδιάζονται από το καλοκαίρι στην Κουμουνδούρου.

Η επόμενη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στο άλλο “οχυρό” του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κρήτη, όπου στις 7 Ιουλίου ο χάρτης βάφτηκε ροζ και στους τέσσερις νομούς.

Οι διεργασίες στην Κουμουνδούρου είναι πολλές αφού παράλληλα με τις περιοδείες βουλευτών και στελεχών η διαδικτυακή πλατφόρμα eSYRIZA είναι θέμα ημερών να βγει στον αέρα. Όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί μέσω μια αίτησης να γίνεται μέλος ηλεκτρονικά. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας, όμως θα απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία και την παραλαβή της κάρτας από την τοπική του οργάνωση.

Σε προσυνεδριακά μονοπάτια βρίσκεται και η νεολαία, καθώς πραγματοποίησε την Κυριακή την πανελλαδική της συνδιάσκεψη, ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται να κάνουν το επόμενο διάστημα και οι “53+” με μέλη της να υποστηρίζουν στο newpost.gr πως η συνάντηση θα έχει πιο διευρυμένη μορφή πέρα από τα όρια της τάσης.

Σε αντιπολιτευτικούς ρυθμούς βρίσκεται και η κοινοβουλευτική ομάδα. Τόσο το αναπτυξιακό νομοσχέδιο όσο και ο προϋπολογισμός που έρχεται απαιτούν δυνατά αντανακλαστικά και συνεχείς παρεμβάσεις. Στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν συνεχώς ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,8% αμφισβητείται από διεθνείς οργανισμούς και ο κίνδυνος για κοινωνικές περικοπές εξακολουθεί να υπάρχει.

Οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζονται και σε διεθνές επίπεδο. Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες για να συνεχίσει να συμμετέχει ως παρατηρητής στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που θα πραγματοποιηθεί πριν τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (17-18 Οκτωβρίου). Εκεί θα βρεθεί για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν τη σημασία της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα στις εργασίες του PES από τη στιγμή που δεν είναι πλέον πρωθυπουργός. Επιβεβαιώνεται, όπως υποστηρίζουν, η αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ ως μια μεγάλη προοδευτική δύναμη στη γηραιά ήπειρο, αλλά και ο ρόλος του “γεφυροποιού” που έχει αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη ανάμεσα στην Αριστερά και στους Σοσιαλιστές. 

Στην Κουμουνδούρου αναμένουν με ενδιαφέρον να δουν ποια θα είναι η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά από αυτή την εξέλιξη με το “θερμόμετρο” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να έχει ανέβει στο κόκκινο εξαιτίας της ψήφου των αποδήμων και την πιθανή σύμπλευση με τη ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: