22.10.19

Ένταση στα Βρασνά...

Έντονες -αλλά και οργανωμένες- αντιδράσεις συναντά η άφιξη 400 προσφύγων και μεταναστών στα Βρασνά του δήμου Βόλβης. Πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο μπλόκα κατοίκων που...
έχουν στηθεί στην παραλία Βρασνών και στα Βρασνά και δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την άφιξη των λεωφορείων που μετέφεραν τα μεγαλύτερο μέρος όσων είχαν αναχωρήσει από την Σάμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ κι αρκετές ημέρες ακροδεξιά στοιχεία έκαναν έντονη προπαγάνδα κατά της εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή, καλώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτραπεί.

Πληροφορίες θέλουν να κατευθύνονται στα Βρασνά μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη και άλλες κοντινές περιοχές, καθώς οι συγκεντρώσεις συνοδεύονται και από αποκλεισμούς καταλυμάτων στα οποία έχουν πληροφορίες ότι θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες παρέμεναν στα διόδια των Μαλγάρων ενώ οι άνθρωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της ασφαλούς τοποθέτησης των προσφύγων σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία της περιοχής, ανέμεναν στην περιοχή της Ρεντίνας μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας πήγε σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με την προϊσταμένη του γραφείου Μαρία Αντωνίου από την οποία ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη –που ήταν στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν τον συνάντησε- και παρέδωσε επιστολή στην οποία αναφέρεται στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του και στα προβλήματα που υπάρχουν.

Ειδικότερα κάνει λόγο για 2.000 άτομα που φιλοξενούνται στις τρεις δομές του δήμου (Λουτρά Νέας Απολλωνίας – Βαγιοχώρι – Βρασνά) και σημειώνει ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή των Βρασνών, η οποία είναι και τουριστική. Όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα μας «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στα Λουτρά ή το Βαγιοχώρι, όλα πηγαίνουν πολύ καλά, έως υποδειγματικά, αλλά υπάρχει θέμα στα Βρασνά που είναι τουριστική περιοχή και ζητάμε τουλάχιστον αυτή την περιοχή να την αφήσουν έξω από τον σχεδιασμό. Δεν νομίζουμε ότι ζητάμε κάτι υπερβολικό»...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: