19.10.19

Η σκιά του Μιχαλολιάκου...


Ο ειδικός ρόλος του Χρήστου Παππά στη Χρυσή Αυγή ως alter ego του Αρχηγού, ο φανατισμός του με τον Χίτλερ, η εξύμνηση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και πώς...
«έκαψε» τον Φίρερ του.

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου ένας κατά δήλωσή του «χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια του», ο Χρήστος Παππάς. Πράγματι ο Παππάς είναι ιδρυτικό στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης και συνοδοιπόρος του Μιχαλολιάκου ήδη από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Γιος του Ηλία Παππά, στενού συνεργάτη του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο Χρήστος ακολούθησε τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής και στη Νεολαία της ΕΠΕΝ, όταν αυτός διορίστηκε από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο πρώτος αρχηγός της. Μέχρι και σήμερα ο Παππάς συνοδεύει τον Μιχαλολιάκο σε όλη την πορεία της Χρυσής Αυγής και δεν είναι απλώς ένα από τα πρόσωπα του στενού ηγετικού του πυρήνα, αλλά το alter ego του.

Μάλιστα είναι τόσο alter ego του, που άθελά του ήταν αυτός που «έκαψε» τελικά τον Αρχηγό του για την υπόθεση του καταστατικού. Ως γνωστόν, ο Μιχαλολιάκος προσπαθεί να αρνηθεί με κάθε τρόπο τη γνησιότητα του κρυφού καταστατικού της οργάνωσης που έχει προσκομίσει ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς.

Και ο βασικός λόγος είναι βέβαια ότι το καταστατικό αυτό περιέχει ειδικό κεφάλαιο για το Führerprinzip -τη χιτλερική «Αρχή του Αρχηγού» που κυριαρχεί στη δομή της Χρυσής Αυγής- και έτσι «καίει» τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Μπασκάκη, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: