11.10.19

«Πάγωσε» ο συμψηφισμός...

“Πάγωσε” ο  συμψηφισμός για το «λουκέτο» του 2013 στην ΕΡΤ...για το «λουκέτο» του 2013 στην ΕΡΤ...

Ξεκίνησε αλλά σταμάτησε, η εφαρμογή της ΚΥΑ στην ΕΡΤ. Στις 2 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παρέλαβαν ένα έγγραφο από την ΕΡΤ με την ανάλυση εκκαθάρισης μισθοδοσίας των αποζημιώσεων από το κλείσιμο της πρώην ΕΡΤ ΑΕ στις 13 Ιουνίου 2013 και τους...
μισθούς που προέκυψαν από την επαναφορά της ΕΡΤ στις 13 Ιουνίου 2015. 

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στην ΕΡΤ, τα οποία θα αφαιρούνται σε μικρές δόσεις (π.χ. 100 ευρώ) σε βάθος χρόνου, ενώ για τη χαμένη διετία αποκτούν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με τα ένσημα της περιόδου.Η διαδικάσα άρχισε, αλλά μέρες μετά “πάγωσε” με απόφαση της διοίκησης. Το επιχείρημα είναι πως θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση μια “καλύτερη ΚΥΑ”. 

Η υφιστάμενη ΚΥΑ πέρασε ύστερα από χίλια κύματα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ψηφιακής Πολιτικής και Εργασίας δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν. Ο συμψηφισμός μισθών και αποζημιώσεων δεν συναντά τη σύμφωνη γνώμη όλων των εργαζομένων και κυρίως των διευθυντικών στελεχών της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, που συνέχισαν να εργάζονται και στη ΝΕΡΙΤ, έχοντας λάβει υψηλές αμοιβές. 

Αυτά τα χρήματα καλούνται να τα επιστρέψουν με την ίδια διαδικασία. Επί της ΚΥΑ, έχει κατατεθεί προσφυγή, που θα συζητηθεί στα δικαστήρια τον Δεκέμβριο, ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ αποσύρθηκαν. Υπάρχει η πληροφορία πως μπορεί να κατατεθεί εκ νέου προσφυγή, επί της διοικητικής πράξης του συμψηφισμού, που απεστάλη στους εργαζόμενους.

Το κόστος του συμψηφισμού που προέκυψε από την απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2013 θα επιβαρύνει την τρέχουσα χρήση της ΕΡΤ κατά 69 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της πρώην διοίκησης του Ιωάννη Δρόσου. 

Τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και είναι ένα μόνο τμήμα των επιπτώσεων από την απόφαση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ πριν από έξι χρόνια...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: