20.10.19

Αίτημα του Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη...


Αναμένεται εντός των ημερών η κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου για το αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως Διαφθοράς που υπέβαλε ο Ανδρ. Λοβέρδος μία ημέρα μετά την άρση της ασυλίας του.

Αιτιολογώντας ο πρώην υπουργός Υγείας το αίτημά του ανέφερε: «Δεν...
μπορεί να εξακολουθεί να έχει η Ελ. Τουλουπάκη στα χέρια της την έρευνα της Novartis, από τη στιγμή που ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα ερευνηθεί από την προανακριτική της Βουλής για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην κατάχρηση εξουσίας, το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει η ίδια».

Μόνο που το φερόμενο αδίκημα κατάχρησης εξουσίας της εισαγγελέως Διαφθοράς που επικαλείται ο κ. Λοβέρδος προκύπτει από τις δικές του μηνύσεις και τις μηνύσεις των δύο άλλων πολιτικών, των οποίων οι υποθέσεις τέθηκαν στο αρχείο.

Το ακριβές λοιπόν είναι ότι ο κ. Λοβέρδος, από τη στιγμή που κρίθηκε ύποπτος για αδικήματα από την Εισαγγελία Διαφθοράς, ζήτησε την εξαίρεση της Ελ. Τουλουπάκη, όπως κάνουν και πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι ακόμα και στο στάδιο της δίκης, θεωρώντας ότι υπάρχει προκατάληψη εναντίον τους.

Αυτή η πάγια -καθ’ όλα νόμιμη- υπερασπιστική τακτική δεν είναι μια νομική ανακάλυψη του κ. Λοβέρδου και την έχουμε δει ακόμα και πολύ πρόσφατα σε μεγάλες δίκες (π.χ. δίκη ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνήθως δε, επειδή ακριβώς το αίτημα εξαίρεσης είναι συχνά ένα υπερασπιστικό όπλο, δεν γίνεται δεκτό. Το πιθανότερο λοιπόν είναι ότι, ακολουθώντας τα καθιερωμένα και στην περίπτωση αυτή, το Δικαστικό Συμβούλιο δύσκολα θα βασιστεί στις αιτιάσεις του κ. Λοβέρδου. Οπως μαθαίνουμε, εξάλλου, η εισήγηση είναι αρνητική.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι την οριστική απόφαση έχει παγώσει η δικαστική έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο.

A. Ψ. 

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: