19.10.19

Οι μισές αλήθειες του Στουρνάρα και οι... Λωτοφάγοι...


Υποστήριξε ότι η οικονομία «είχε μπει στις ράγες» το 2014 και «η ανάκαμψη αυτή ανεκόπη γιατί υπήρξε κυβερνητική αλλαγή και οι τύχες της χώρας πέρασαν σε μια...
παρέα έξαλλων αριστερών τον Ιανουάριο του 2015».

Βέβαια, όλοι θυμούνται ότι η ελληνική κρίση δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Και γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τα λάθη και οι παραλείψεις σε πολιτικό επίπεδο δεν βαρύνουν μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η μνήμη κάποιων να είναι κοντή, ωστόσο δεν ζούμε στη Χώρα των Λωτοφάγων. Οσο φιλότιμη και επίπονη κι αν είναι η προσπάθεια πολιτικών και οικονομικών κύκλων και συγκεκριμένων ανθρώπων να «γράψουν» την Ιστορία όπως αυτοί θέλουν να τη θυμούνται, οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ελληνική κρίση δεν ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015. Και γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι τα λάθη και οι παραλείψεις σε πολιτικό επίπεδο δεν βαρύνουν μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» των Βαρβιτσιώτη – Δενδρινού, την περασμένη Δευτέρα, επέλεξε να πει μισές αλήθειες και να ισχυριστεί, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ότι υπέστη πολιτική δίωξη επειδή υπερασπίστηκε «την ανεξαρτησία του θεσμού του κεντρικού τραπεζίτη». Και επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον επώδυνο συμβιβασμό του καλοκαιριού του 2015 που οδήγησε στο τρίτο Μνημόνιο, επέλεξε να τον «στοχοποιήσει», ώστε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Κοινώς για «ξεκάρφωμα».

Ο κ. Στουρνάρας δεν περιορίστηκε στην υπεράσπιση του έργου του ως κεντρικού τραπεζίτη αλλά και ως υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά, κάνοντας λόγο για το «War Room» που είχε στηθεί στο μέγαρο Μαξίμου όπου δούλευαν νυχθημερόν...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της Άρτεμις Σπηλιώτη, πατήστε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: