31.10.19

Παρεμβαίνει στις βρετανικές εκλογές και στηρίζει Τζόνσον...


Σκληρή γλώσσα για τον ηγέτη των Εργατικών της Βρετανίας χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα είναι «τόσο κακός» για τη Βρετανία, εάν...
εκλεγεί πρωθυπουργός στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου.

«Ο Κόρμπιν θα ήταν τόσο κακός για τη χώρα σας. Θα ήταν τόσο κακός, θα σας οδηγούσε σε τόσο λάθος δρόμο. Θα σας πήγαινε σε τόσο άσχημα μέρη» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο βρετανικό ραδιοφωνικό δίκτυο LBC Radio και τον επικεφαλής του κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ.

Αντιθέτως, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, που προσπαθεί να προχωρήσει το θέμα του Brexit.

«Ναι, μιλήσαμε (με τον Τζόνσον) και γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι όλο αυτό, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Και νομίζω, ότι είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι κανείς δεν θα έκανε» είπε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

«Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος και νομίζω ότι είναι ο σωστός άνθρωπος αυτή τη στιγμή. Και ξέρω ότι εσύ (Φάρατζ) και εκείνος θα καταλήξετε να κάνετε κάτι που θα μπορούσε να είναι φανταστικό. Εάν εσύ και εκείνος ενώσετε τις δυνάμεις σας, ξέρετε, θα πρόκειται για μια ασταμάτητη δύναμη».

«Ο Τραμπ παρεμβαίνει στις βρετανικές εκλογές»

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ότι προσπαθεί να παρέμβει στις γενικές εκλογές της Βρετανίας.

«Ο Τραμπ προσπαθεί να παρέμβει στις βρετανικές εκλογές προκειμένου να καταφέρει ο φίλος του Μπόρις Τζόνσον να εκλεγεί» έγραψε σε ένα tweet ο Κόρμπιν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ ίσως να μην μπορέσουν να συνάψουν μια φιλελεύθερη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Βρετανία μετά το Brexit, βάσει των όρων της συμφωνίας του Βρετανού πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ.

«Θέλουμε να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με τη Βρετανία κι εκείνη θέλει να έχει εμπορικές συναλλαγές μαζί μας» επισήμανε.

«Και για να είμαι ειλικρινής προς εσάς, αυτή η συμφωνία, ορισμένες πτυχές αυτής της συμφωνίας, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να έχετε εμπορικές συναλλαγές. Εμείς δεν μπορούμε να συνάψουμε μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία»...

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: