21.10.19

Ποιος είναι ρε παιδιά ο Δημήτρης ο Μπουρνής;...

Όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν από χθες το βράδυ από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και φιλελέ λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την υπόθεση του Joker, θα μπορούσαν να διδάσκονται σε σχολές επικοινωνίας με τον τίτλο: «Όσα δεν πρέπει να κάνετε σε...

καταστάσεις διαχείρισης κρίσεων, ενώ αισθάνεστε τον πανικό να σας κατακλύζει».

Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη ξεκίνησε να χαρακτηρίζει την υπόθεση fake news. Όσο περνούσε όμως η ώρα και οι ανακοινώσεις του υπουργείου πολιτισμού αλλά και πηγές της αστυνομίας ανέτρεπαν το επιχείρημά τους, αναζητούσαν εναγωνίως μια σανίδα σωτηρίας.

Και τη βρήκαν σε ένα μήνυμα που ανάρτησε στο λογαριασμό του κάποιος Δημήτρης Μπουρνής. Σε λίγα λεπτά το μήνυμά του είχε γίνει viral καθώς εκατοντάδες οπαδοί της κυβέρνησης και τα ελεγχόμενα από τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης το αναπαρήγαγαν με φρενήρεις ρυθμούς.

Τι έλεγε ο Μπουρνής; Ότι ο ίδιος δεν ήταν εκεί, αλλά η γυναίκα του του είπε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίαζαν ορισμένοι.

Συγκεκριμένα…




Το επόμενο πρωινό καμία πηγή δεν επιβεβαίωνε τα λεγόμενα του κ. Μπουρνή. Παρά το γεγονός ότι η περιγραφή των περιστατικών από την αστυνομία διαφέρει από αυτή του υπουργείου Πολιτισμού και οι δύο πηγές δέχονται ότι υπήρξαν πράγματι όχι μια, αλλά δύο επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κινηματογράφους που πρόβαλαν το Joker.

Παρόλα αυτά το μήνυμα του Δημήτρη του Μπουρνή φιγουράριζε σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης όπως το Πρώτο Θέμα (που το παρουσίασε με γιγαντιαία γραμματοσειρά για ασθενείς στα τελευταία στάδια καταρράκτη) και το Liberal.gr το οποίο έστησε πάνω του ολόκληρο θέμα.




Ο κ. Μπουρνής παρουσιάζεται σαν κάποιο είδος αυθεντίας και συνεπώς δεν πρέπει να καν να ρωτάμε… ποιος είναι αυτός.

Ακόμη όμως και αν ο κ Μπουρνής είναι ο μόνος που έχει δίκιο σε αυτή την ιστορία (και ομολογουμένως δεν έχουμε λόγους να θεωρούμε την ΕΛ.ΑΣ και τα υπουργεία σαν πιο αξιόπιστες πηγές), ας προσπαθήσουμε για μια στιγμή να σκεφτούμε τι θα έλεγε μια είδηση του Liberal αν ακολουθούσε την ίδια μεθοδολογία για ένα πιο σοβαρό θέμα: «Παρά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας για τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού, ένας χρήστης του facebook ο οποίος δεν ήταν εκεί, άκουσε τη γυναίκα του να λέει ότι ουδεμία επιχείριση πραγματοποιήθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».

Θα ξαναδιαβάζατε ποτέ αυτό το μέσο;...

Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: