14.10.19

Να 'ταν μόνο η Νικητοπούλου...

Δύο εργαζόμενοι στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη γνωρίζονται και παντρεύονται με το νυν Υπουργό Ενέργειας ως κουμπάρο. Αυτός βρίσκεται υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Σμύρνης και αυτή Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης. Στην προεκλογική εκστρατεία υποδύεται μια από τις πολλές περαστικές που...
 
συναντούν τυχαία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βγαίνει μαζί του σέλφι, «γοητευμένη» και «εντελώς αυθόρμητη»!

Όλα αυτά μοιάζουν αρκετά προβλέψιμα για τον κομματικό στρατό της Νέας Δημοκρατίας. Όμως η στρατηγική των «στρατηγών» μπέρδεψε τον στρατό: Από τις προεκλογικά ακροδεξιές, άκρως συντηρητικές και εθνολαϊκίστικες θέσεις, με συνεχείς «κυβιστήσεις», αναγκάζονται τώρα να παρουσιάσουν ένα πιο μετριοπαθές και κεντρώο προφίλ. Κάπως έτσι την «πάτησε» και η Φαίη Νικητοπούλου, η οποία ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, υπέγραψε μια επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη εναντίον της εγκατάστασης προσφύγων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ .Πρόκειται για μια επιστολή επιτομή του αντιπροσφυγικού μίσους που δεν διαφέρει από τις θέσεις της Χ.Α.

Όμως καθώς η ΝΔ είναι πλέον κυβέρνηση και καλείται να διαχειριστεί το τεράστιο προσφυγικό πρόβλημα χωρίς ανέξοδους λαϊκισμούς, οι θέσεις της Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν έγιναν αποδεκτές.Δεν είναι δα και ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης ή ο Πλεύρης. Και τόσοι άλλοι... Εξάλλου και η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης όπως ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν απέχει πολύ από τις απόψεις της Νικητοπούλου, των ακροδεξιών της ΝΔ και του Όρμπαν. Ως πιο χαμηλόβαθμο στέλεχος πλήρωσε τις θέσεις, αν και επί της ουσίας δεν διαφέρουν σε κάτι με τις πεποιθήσεις μεγάλου μέρους της ΝΔ και των φίλων της.

Η «παραίτηση» - απομάκρυνση της Νικητοπούλου έγινε απλώς για επικοινωνιακή διαχείριση της κατακραυγής. Οι απόψεις της όμως αντανακλούν το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ, παρά το κεντρώο «προσωπείο» που επιχειρεί κατά περίπτωση να φορέσει η ηγεσία. Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση έχει τεράστια δυσκολία να διαχειριστεί τις αντιδράσεις των δικών της στελεχών στις τοπικές κοινωνίες, καθώς η ίδια προεκλογικά τις πότισε ρατσιστικό μίσος, με φτηνή δημαγωγία.

Όσο κι αν θέλει να κρυφτεί η ηγεσία, η Νικητοπούλου είναι η ΝΔ: Ένα κόμμα που η ακροδεξιά του πτέρυγα κυριαρχεί και όπου πλέον επιστρέφουν όλα τα χρυσαυγίτικα και άλλα ακραία στοιχεία που αναζητούν προστασία και εξουσίας...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: