31.10.19

Η Νέα Φιλαδέλφεια και τα σεξουαλικά απωθημένα...


Δείτε τον φουκαρά τον φασιστάκο πώς γράφει στα σόσιαλ μίντια για τα κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας. Πώς οπλομαχεί κραδαίνοντας τον ψηφιακό του φαλλό. Έτσι κι αλλιώς βαρύ φορτίο η σεξουαλική καταπίεση, τα...
απωθημένα, η υπογάστρια πείνα. Για όλους μας. Ε, ειδικά όταν στην οθόνη του φασίστα σκάσει ο Ζακ ή τα κορίτσια της Νέας Φιλαδέλφειας, τότε σκάει μαζί ένα πανηγύρι φαντασιώσεων κι απωθημένων. Ο κόσμος όλος μια απώθηση.

Κραυγάζει με όρους σεξουαλικής καθυπόταξης. Μιλάει για τα κορίτσια που προσέβαλαν τα ιερά και τα όσια, το σύμπαν όλο μια ποινή κι ο ίδιος τιμωρός με μότο το «γαμάω και δέρνω». Το σεξ ως βίαιη επιβολή, η τιμωρητική βία ως προέκταση του σεξ. «Αγάμητες ηλίθιες» έγραψε ο ένας, «βιασμό στις φυλακές από λαθρομετανάστες» ευχήθηκε ο άλλος, «σεξ και ξύλο» υποσχέθηκε ο τρίτος. Το σεξ ως τιμωρία, βία και επιβεβαίωση.

Ο παρτσακλός βηματισμός των κοριτσιών ξύπνησε θυμούς και φόβους. Το άτομο στο φασισμό, βυθισμένο στην προβληματική του ψυχική δομή, είναι ανίκανο να σταθεί κριτικά απέναντι σε καθετί που προκαλεί το θυμό και το φόβο του. Στρέφει όλη την ψυχική ενέργεια επιθετικά προς τα έξω. Εξωτερικεύει βία για να βάλει μια ελάχιστη τάξη στο μέσα του χάος.

Ο φασιστάκος του πληκτρολογίου είναι έξαλλος με το happening στην παρέλαση. Αυτός ο ίδιος που περίμενε πώς και πώς ρεπορτάζ με μαθήτριες σημαιοφόρους με κοντές φούστες. Σπάστηκε που έχασε τα ρεπορτάζ, πήρε όμως χαρά μεγάλη με την επινόηση ενός καινούριου απόλυτου εχθρού.

Κάθε φορά που μπαίνει σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» ξερνάει σεξισμό, ομοφοβία, τρανσφοβία, κακοποίηση, εκφοβισμό, λεκτικό εξευτελισμό. Από τις παρελάσεις και τις σημαίες, το Μακεδονικό, ως το pride, τον Ζακ και το Χυτήριο, ο θυμός του φασιστάκου είναι ένας νεγκατίφ διονυσιασμός, ένα φεστιβάλ σεξουαλικής στέρησης και κρυφών απωθημένων.

Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου (FB)

Δεν υπάρχουν σχόλια: