31.10.19

Στον «πάγο» οι αυξήσεις στις προμήθειες...


«Παγώνουν» όλες οι αυξήσεις στις προμήθειες που εισπράττουν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια των συναλλαγών, οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από...
την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι τράπεζες έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης διαβεβαιώσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως οι αυξήσεις που είχαν προαναγγείλει και ήταν προγραμματισμένες να τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή, «παγώνουν».

Το «πάγωμα» των προγραμματισμένων από 1ης Νοεμβρίου αυξήσεων έρχεται, έπειτα από πίεση που άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους τραπεζίτες, που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξάλλου, την Πέμπτη υπήρξε και ευθεία προειδοποίηση προς τις τράπεζες από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, είπε: «Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τυχόν εναρμονισμένες πρακτικές ιδίως των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εγώ είμαι έτοιμος να στείλω προσωπικά καταγγελίες. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα, αν διαπιστωθούν παραβάσεις».

«Οι τράπεζες έχουν λάβει ήδη το μήνυμα» είπε και προσέθεσε: «Μην ξεχνάτε πως το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει μπει σε τράπεζα, 120.000 ευρώ, μπήκε από μένα σε μια τράπεζα για κατάσχεση 1.000 ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό ενός συμπολίτη μας».

Να μην επιβληθούν αυξήσεις στις τραπεζικές προμήθειες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει τη χρήση του πλαστικού χρήματος ήταν το ένα ζήτημα που έθεσε στις τράπεζες ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη που είχε μαζί τους. Το δεύτερο ζήτημα ήταν να επανεξεταστούν οι χρεώσεις στα ΑΤΜ ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχει μόνον μια μηχανή συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το θέμα των ΑΤΜ οι τράπεζες το εξετάζουν ακόμη και δεν έχουν απαντήσει στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τραπεζικές πηγές υποστήριζαν ότι αυξήσεις προμηθειών από 1ης Νοεμβρίου είχε προγραμματίσει μόνο η Εθνική και όχι οι άλλες τράπεζες...

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: