16.10.19

«Παραδώστε τα όπλα σας μέχρι το βράδυ»...

Τελεσίγραφο Ερντογάν στους Κούρδους...

Τελεσίγραφο -πιθανότατα εσωτερικής κατανάλωσης- προς τους Κούρδους έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που το αιματοκύλισμα στη βόρεια Συρία συνεχίζεται. 

Παράλληλα, ο...
Τούρκος πρόεδρος απέρριψε την αμερικανική απαίτηση για εκεχειρία στην περιοχή, η Ρωσία αναλαμβάνει ενεργό (και πρωταγωνιστικό) ρόλο, ενώ οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση στην Άγκυρα, στέλνοντας στο δικαστήριο την τράπεζα του Ερντογάν, την κρατική Halkbank.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, μιλώντας σήμερα στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος ξεκαθάρισε πως δεν θα διαπραγματευτεί με τις κουρδικές δυνάμεις, σημειώνοντας πως η Τουρκία δεν έκατσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αναμένει κάποια διαμεσολάβηση ώστε να γίνει αυτό.

Ξεκαθάρισε δε πως όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη βόρεια Συρία τότε θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχει εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό μια περιοχή 1.220 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε όλοι οι τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας, στη Συρία.

Την ίδια ώρα, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι δεν μάχεται τους Σύρους πολίτες, αλλά μάχεται στο πλευρό τους εναντίον της βαρβαρότητας ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία δεν προχώρησε ποτέ σε σφαγές αμάχων...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: