22.10.19

Γλέντια, κρασιά και δεύτερη εφηβεία...

Έτσι έζησε ο Μπούκουρας τα χρόνια της Χρυσής Αυγής...

Για… γλέντια και δεύτερη εφηβεία μίλησε ο Ευστάθιος Μπούκουρας κατά τη διάρκεια της απολογίας του ως κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη...
δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος χαρακτήρισε κολλητό του τον Ηλία Παναγιώταρο και είπε ότι εκείνος του πρότεινε να είναι υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή. Δήλωσε ότι προέρχεται από το πατριωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και ότι στη Χρυσή Αυγή βρήκε πλήρη εφαρμογή το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».

Εκτός από τους Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση και Αλεξόπουλο, ο Μπούκουρας υποστήριξε ότι η σχέση του με τα υπόλοιπα στελέχη ήταν επιδερμική, ενώ επανέλαβε πως δεν ήταν μέλος του κόμματος παρά μόνο υποστηρικτής.

Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του πως… έζησε τη δεύτερη εφηβεία του στη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας «το γλέντησα στη Χρυσή Αυγή: τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες» για να προσθέσει ότι συμμετείχε σε εκδηλώσεις μόνο όταν συνόδευε τον Παναγιώταρο και «με κέρναγε κρασάκι».

Είπε επίσης ότι δεν είχε επιρροή στη Χρυσή Αυγή για να εκφέρει την άποψή του και ότι δεν γνώριζε καμία επίθεση της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία Φύσσα. 

Πρόεδρος: Ζητήσατε επίσημη ενημέρωση για τη δολοφονία Φύσσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα; 

Μπούκουρας: Οχι, δεν έγινε στην περιοχή μου 

Πρόεδρος: Και τι είναι το Κοινοβούλιο; Εδώ η Κόρινθος και η Θεσσαλονίκη χώρια; 

Τελικά ο Στ. Μπούκουρας ανεξαρτητοποιήθηκε όταν έλαβε τη δικογραφία παρόλο που, όπως είχε πει, «μετά τη δολοφονία και φοβόμουν και ντρεπόμουν». Κατήγγειλε τον Αντώνη Σαμαρά ότι έδωσε εντολή να προφυλακιστεί.

Ερωτηθείς για τα όσα είχαν συμβεί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή με την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής και τους πυροβολισμούς ο Μπούκουρας ανέφερε «πήγα να τιμήσω τον ήρωα της Ελλάδος που πολέμησε στην Κορέα». Δήλωσε ότι ήταν παρών στους πυροβολισμούς, πυροβόλησε και εκείνος με την έδρα να σχολιάζει «παρόλο που προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ...». Σημειώνεται ότι για τους πυροβολισμούς έχουν καταδικαστεί σε β΄ βαθμό ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ο Στάθης Μπούκουρας συνέχισε τα «δεν ξέρω δεν είδα» υποστηρίζοντας ότι το οτιδήποτε ναζιστικό το έμαθε μέσα από τη δικογραφία και πως δεν έχει δει βουλευτές να χαιρετάνε με αυτόν τον τρόπο.

Πρόεδρος: Σε τι διαφέρει ο αρχαιοελληνικός από τον ναζιστικό; 

Μπούκουρας: Είναι το ίδιο, αλλά γιατί να χαρίζουμε τα ελληνικά σύμβολα στον Χίτλερ; Αφού ήταν πρώτα αρχαιοελληνικός και μετέπειτα ναζιστικός; 

Τέλος, ο Στάθης Μπούκουρας χαρακτήρισε ως… υπερβολή τη δήλωσή του «θα απελευθερώσουμε την Ελλάδα όπως απελευθερώσαμε τον Άγιο Παντελεήμονα». «Ήθελα να δείξω πρώτα το καλό των Ελλήνων και μετά όλων των ανθρώπων» ανέφερε χαρακτηριστικά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: