17.10.19

Οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη βούτυρο στο ψωμί των ακραίων...

Δεν δίστασε να παραστήσει τον άτεγκτο δικαστή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και να κάνει επίδειξη πυγμής απέναντι σε ανήλικους που...

ζουν επί μακρόν στις απελπιστικές συνθήκες υπερσυνωστισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά των ακραίων που οραματίζονται μαζικό εγκλεισμό των προσφύγων στα κέντρα κράτησης.

«Οσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν αντιμετωπίζουν τον νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα», ήταν η δήλωση του υπουργού με το βεβαρημένο μητρώο. Είχε βέβαια και άλλοτε επιχειρήσει να μην κυκλοφορούν στην Ελλάδα ευάλωτοι, όπως οι τοξικοεξαρτημένες γυναίκες που υπέστησαν τις απηνείς διώξεις του, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, παραμονές εκλογών την άνοιξη του 2012.

Ο υπουργός εξαντλεί την αυστηρότητά του σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες. Γιατί στην Ελλάδα εξακολουθούν να κυκλοφορούν παιδιά που μαχαιρώνονται στα γήπεδα ή έξω από τα σχολεία, η αντιμετώπιση των οποίων επαφίεται, ευτυχώς, στην εμπειρία και τη γνώση των κατάλληλων δικαστών και όχι στις δηλώσεις ενός έξαλλου υπουργού.

Το μόνο που καταφέρνουν οι ακρότητες του κ. Χρυσοχοΐδη είναι να τρέφουν τις ακραίες αντιδράσεις όσων εναντιώνονται δυναμικά στην παρουσία προσφύγων στην περιοχή τους. Αυτές τις αντιδράσεις τις βρίσκει ήδη απέναντί του ο υπουργός. Γι’ αυτό και θα όφειλε να είναι πολύ πιο συνετός στις δηλώσεις του...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: