20.10.19

«Ξεπάγωσε» η ΚΥΑ στην ΕΡΤ...




Προς εφαρμογή η ΚΥΑ του λουκέτου στην ΕΡΤ. Προηγήθηκε ένα 15νθήμερο έντονων παρασκηνιακών συζητήσεων με πιέσεις προς τη διοίκηση της...
ΕΡΤ και δημόσιες τοποθετήσεις ανώτερων στελεχών της πως δεν θα τύχει εφαρμογής η ΚΥΑ που προσδιορίζει τη διαδικασία συμψηφισμού μισθών και αποζημιώσεων από την επιστροφή των εργαζομένων στο φορέα, μετά το μαύρο του 2013.

Καθοριστική ήταν και η απόρριψη της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων κατά της εφαρμογής της ΚΥΑ, από εργαζόμενο της ΕΡΤ. Είναι γνωστό πως μια μερίδα εργαζομένων της ΝΕΡΙΤ, δεν επιθυμούν την εφαρμογή της καθώς καλούνται να επιστρέψουν σημαντικά ποσά στο ελληνικό δημόσιο, αφού πήραν και αποζημίωση από την πρώην ΕΡΤ ΑΕ και συνέχισαν να εργάζονται στο νέο φορέα από το 2013 ως και σήμερα.

Προηγήθηκε η αποστολή στα mail των εργαζομένων της εκκαθάρισης και στη συνέχεια η προσπάθεια να σταματήσει η διαδικασία. Η διοίκηση για να μην υπάρξουν άλλα ζητήματα και για να μην γίνουν άλλες «παρεξηγήσεις» ανέφερε πως «είχε εξαρχής διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων της προχωρά στην εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2019» και ότι μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία θα επιχειρήσει τη βελτίωσή της. Συνεπώς η κυβέρνηση θα πάρει την πρωτοβουλία, υλοποιώντας την ΚΥΑ να επιχειρήσει όπως δηλώνει και η διοίκηση της ΕΡΤ να εξετάσει «πιθανές λύσεις άμβλυνσης των δυσμενών συνεπειών της εν λόγω ΚΥΑ». Θυμίζουμε πως το κόστος του λουκέτου της ΕΡΤ μόνο για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από την επαναφορά του φορέα ανέρχεται για το οικονομικό έτος 2019 και θα καλυφθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας.



Πηγή: typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: