19.10.19

Η Τουρκία θα σπάσει τα κεφάλια των Κούρδων...


«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε...
ομιλία του στην 3η Σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών της Αφρικής.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε λεκτικά στην ΕΕ για το εμπάργκο όπλων λέγοντας πως «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε μας εξαιτίας της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα».

Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε στην ομιλία του και μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ, σχολιάζοντας ότι ισχύει ακόμα και σήμερα: «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα». Κατά τον πρόεδρο της Τουρκίας, ακόμη κι αν περάσουν 100 χρόνια δεν αλλάζει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «ενώ η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν».

Η Τουρκία συμφώνησε με τις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βορειοανατολική Συρία για 120 ώρες (πέντε ημέρες) ενόσω οι Κούρδοι μαχητές θα αποσύρονται από μια «ζώνη ασφαλείας». Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Σότσι για έκτακτες συνομιλίες με τον Πούτιν όσον αφορά τα επόμενα βήματα. Σήμερα Σάββατο η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός φαίνεται πως τηρείται κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Τέλος, στην ομιλία του, σε έντονο τόνο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους Κούρδους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Τουρκία θα «σπάσει τα κεφάλια» των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία αν δεν αποσυρθούν από την περιοχή στη διάρκεια αυτής της περιόδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: