23.10.19

Ελάχιστοι δανειολήπτες...

...ζητούν ένταξη στο καθεστώς προστασίας πρώτης κατοικίας...

Τους 28.000 πλησιάζουν πλέον οι χρήστες που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την ένταξή τους στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ζητώντας την...
ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία.

Αυτό σημαίνει πως λιγότερο από το 20% των δυνητικών δικαιούχων προστασίας έχει αιτηθεί την ένταξη.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό δεν αφορά σε αυτούς που ρύθμισαν τα στεγαστικά τους δάνεια, αλλά σε αυτούς οι οποίοι μπήκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και επιχείρησαν να ρυθμίσουν.

Μέσα σε 16 εβδομάδες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 41.217 χρήστες.

Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 27.810 χρήστες ενώ έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί 167 αιτήσεις στις τράπεζες, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν «επιστρέψει» στους δανειολήπτες 21 προτάσεις ρύθμισης. Ωστόσο, οι δανειολήπτες έχουν αποδεχθεί μόλις 8 προτάσεις ρύθμισης...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: