14.10.19

Θύελλα κατά Ακιντζί και προσπάθεια «καρατόμησής» του...

Υπό πίεση βρίσκεται ο Μουσταφά Ακιντζί μετά το άδειασμα του στην τουρκική εισβολή στη Συρία για την οποία έγραψε πως αν και η επιχείρηση ονομάστηκε «πηγή ειρήνης» εντούτοις σε αυτή χύνεται αίμα και όχι νερό.

Η αντίδραση της...
Τουρκίας ήταν άμεση και οι δηλώσεις του καταδικάστηκαν. Όμως οι αντιδράσεις δεν λένε να κοπάσουν στα Κατεχόμενα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sigmalive στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (14/10) το κόμμα του λεγόμενου «Πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, συνεδριάζει εκτάκτως με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επίμαχη τοποθέτηση Ακιντζί.

Ο Ερσίν Τατάρ, ερωτηθείς αν το κόμμα του θα ζητήσει την παραίτηση Ακιντζί, δεν το απέκλεισε, αφήνοντάς το ανοιχτό ως ενδεχόμενο και παραπέμποντας στην έκτακτη συνεδρίαση, όπου θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις. Ο ίδιος, εξέφρασε την αντίθεσή του με την τοποθέτηση Ακιντζί, χαρακτηρίζοντάς την λάθος και σημειώνοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτησή του λεγόμενου «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος χαρακτήρισε την δήλωση Ακιντζί ατυχή, λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί, όπως και ο κάθε «Πρόεδρος» - εννοώντας τον κατοχικό ηγέτη – που πέρασε από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η λέξη που πάντοτε είχε στο στόμα ήταν η λέξη ασφάλεια. Όχι μόνο από άποψης ασφάλειας, αλλά και από οικονομική, πολιτική και διπλωματική, ποια χώρα είναι πάντοτε δίπλα μας, διερωτήθηκε στην δική του ανάρτηση ο κ. Οζερσάι γράφοντας ότι και κατά την διάρκεια της τετρακομματικής «κυβέρνησης», ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί που δυσκόλευε τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ενώ υπάρχουν χώρες της ΕΕ που στηρίζουν την Τουρκία, αυτή η δήλωση από τον επικεφαλής του «κράτους» μας, εννοώντας το ψευδοκράτος, κατά τον Κουντρέτ Οζερσάι «θεωρώ και ξέρω ότι δεν αντικατοπτρίζει καθόλου μα καθόλου τα αισθήματα της μεγαλύτερης μερίδας του τ/κ λαού». Με αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης, λεγόμενοι «υπουργοί» της «κυβέρνησης» έχουν άσκησαν κριτική στην τοποθέτηση Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με μηνύματά του στο Twitter ευχήθηκε όπως η στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας, «η οποία έζησε πόνο, έχασε παιδιά της και είχε υλικές και ψυχικές απώλειες, ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία και ανοίξει ο δρόμος για να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής με ειρήνη και αδελφοσύνη. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: