20.10.19

Ο Άδωνις και οι τυχαίες επιδοτήσεις...

«Καλά, πότε θα ηρεμήσεις με τον Μαρινάκη;» ρώτησε τον Νίκο Παππά ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που...

κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την εξαγορά της Forthnet/ Nova από τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Εσύ γιατί καίγεσαι να ηρεμήσω;» απάντησε ο Παππάς στον υπουργό Ανάπτυξης, προετοιμάζοντάς τον και για τρίτο γύρο σύγκρουσης σχετικά με τη συγκεκριμένη εξαγορά, που προβλέπει «κούρεμα» κατά 80% των δανείων της εταιρείας και θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου από έναν ιδιοκτήτη μίας ΠΑΕ. Για την ιστορία και μόνο, ο Άδωνις κινήθηκε στη γραμμή του «δεν ξέρω, δεν είδα», επαναλαμβάνοντας ότι «είναι ιδιωτικό θέμα μεταξύ εταιρειών».

Και επειδή ο Άδωνις δεν εμπλέκεται εκεί που φτάνει το «αόρατο χέρι της αγοράς», ας ρίξουμε μια ενδεικτική ματιά στους κλάδους προς επιδότηση μέσω του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι μπήκαν οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Μάλιστα, οι τελευταίες αφορούν και τη συνδρομητική τηλεόραση, μια προσθήκη που συμπτωματικά -μπορεί και όχι- εντάχθηκε στο νομοσχέδιο μόλις έγινε γνωστό ότι οριστικοποιείται η εξαγορά της Forthnet/Nova από την Alter Ego του Μαρινάκη, αφού οι κοινοβουλευτικοί μου φίλοι υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε στο προς διαβούλευση κείμενο. Επίσης, λεφτά από τον κρατικό κορβανά μέσω «επιδοτήσεων» θα μπορούν να λάβουν και οι ταχυμεταφορικές εταιρείες.

Η επιχειρηματική πιάτσα βοά ότι δραστηριότητα ταχυμεταφορών ετοιμάζεται να αναπτύξει και το πρακτορείο διανομής Τύπου Αργος, συμφερόντων -επίσης- Μαρινάκη. Λέγεται πως στον σχεδιασμό του πρακτορείου εντάσσεται η μεταφορά της διανομής των εφημερίδων από το πρακτορείο σε νέα εταιρεία ταχυμεταφορών, κάτι που θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στη διανομή εφημερίδων. Με βάση τα παραπάνω, κάποιοι κακόβουλοι υποστηρίζουν ότι η επιδότηση των ταχυμεταφορών μόνο τυχαία δεν είναι...

Αντώνης Γκιόκας
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: