22.10.19

Χωρίς δικαίωμα ψήφου στον ΕΔΟΕΑΠ οι άνεργοι…

Δυόμισι χρόνια μετά τη βίαιη μετάλλαξη του ΕΔΟΕΑΠ, σε ελεγχόμενο ασφαλιστικό ταμείο, επιβεβαιώνονται όσοι αντιδρούσαν στις αλλαγές που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ επιταγή των Μνημονίων. 

Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ κόβει το...
δικαίωμα ψήφου στους ανέργους που δεν έχουν πληρώσει εισφορές ως τις 18 Οκτωβρίου και συμμετοχής στη γενική συνέλευση του Ταμείου, που πραγματοποιείται στις 30 Οκτωβρίου, από την στιγμή που δεν έχουν υποβάλει αίτηση διακανονισμού ως τις 18 Οκτωβρίου, όσοι δεν έχουν εξοφλήσει την οφειλή τους ως τις 18 Οκτωβρίου αλλά και όσοι δεν εμφανίζουν εισφορές κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2019 και δεν το αποδείξουν με μισθολογική κατάσταση!

Την απόφαση αυτή κατήγγειλε η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» (ΚΕΔ), η οποία σημειώνει πως η έξωση ανέργων και συνταξιούχων που οφείλουν γίνεται με «νομική ακροβασία στην ερμηνεία της έννοιας του ασφαλιστικού δεσμού»! Υπογραμμίζει επίσης ότι κάτι ανάλογο δεν εφαρμόστηκε στις πρόσφατες εκλογές.

Στοιχεία της Wikipedia για τα ΜΜΕ στον πρωθυπουργό!

Την ίδια ώρα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στοιχεία για την ανεργία που πλήττει τον κλάδο της δημοσιογραφίας. Στην ανακοίνωσή της γίνεται μια απλή διαπίστωση για την «κατάρρευση των ιστορικών ομίλων». 

Το μεγαλύτερο σωματείο του δημοσιογραφικού κλάδου δεν έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη έρευνα για την ανεργία και τα λουκέτα στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια. Και όμως υπάρχουν τέτοιες έρευνες. Η πλέον πρόσφατη πραγματοποιήθηκε από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, παρουσιάστηκε μάλιστα στην κεντρική αίθουσα της ΕΣΗΕΑ πριν από έναν χρόνο. 

Σήμερα η ΕΣΗΕΑ έχει 5.865 μέλη, εκ των οποίων οι 4.607 είναι ενεργοί και οι 1.258 συνταξιούχοι. Στο μητρώο ανέργων είναι εγγεγραμμένοι 532 άνεργοι, 268 άνδρες και 264 γυναίκες...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: