14.10.19

Να βουτάνε τη γλώσσα στο μυαλό τους...

«Χέρι» του σαμαρικού antinews σε Δένδια, Παναγιωτόπουλο...

«Χέρι» στον υπουργό Εξωτερικό Νίκο Δένδια και στον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο βάζει η φιλοσαμαρική ιστοσελίδα antinews.gr, στέλνοντας το...
μήνυμα «προτού μιλήσουν, να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους».

Όπως σημειώνει ο ιστότοπος που απηχεί τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε μακροσκελές άρθρο με τίτλο «Προς Παναγιωτόπουλο – Δένδια: Κρείττον του λαλείν το σιγάν», «οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών επιτέλους επιβάλλεται να κατανοήσουν ότι κατέχουν νευραλγικές υπεύθυνες θέσεις στους τομείς της Διπλωματίας και της Άμυνας, και ότι, εάν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν, δεν πρέπει να εμφανίζονται στα Μέσα Ενημέρωσης για να πολυλογούν, μόνο και μόνο για την προσωπική προβολή τους και για να “λουστράρουν” το επικοινωνιακό προφίλ τους. Ως εκ της θέσεώς τους, δεν απευθύνονται μόνον στην εσωτερική κοινή γνώμη, αλλά τους ακούνε και οι απέναντι γείτονες. Άρα, εφόσον επιθυμούν να στέλνουν μηνύματα απέναντι, επιβάλλεται, προτού μιλήσουν, να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους».

Συνεχίζοντας τα πυρά της προς του δύο πρωτοκλασάτους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη, η ιστοσελίδα σημειώνει ότι «προβαίνουν σε λίαν επιεικώς “ερασιτεχνικές” δηλώσεις, επικίνδυνες, όχι μόνον για την κυβέρνηση, αλλά συνολικότερα για τα εθνικά συμφέροντα» και εξηγεί:

«Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Άμυνας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και ειδικότερα στο ονομαζόμενο οικόπεδο 7, το οποίο μάλιστα έχει παραχωρηθεί σε Δυτικές εταιρείες για έρευνα ενεργειακών πόρων, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “αμφισημία”. Αναλυτικά, είπε σε συνέντευξή του στον “Σκάϊ”: “Η περιοχή αυτή (σ.σ. οικόπεδο 7) είναι τεράστια. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν σε μια γωνιά του Οικοπέδου 7, για την οποία υπάρχει και μια αμφισημία εν πάση περιπτώσει εάν μπαίνει στα δικά τους ύδατα ή στη δική τους, την υπό ανακοίνωση Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, την κατά την άποψή τους. Οι Γάλλοι είναι σε μια άλλη περιοχή. Είναι μακριά, λοιπόν, οι μεν από τους δε. Από εκεί και πέρα όμως, η παρουσία και των δύο σε αυτή την περιοχή σημαίνει ότι ο καθένας επιχειρεί να κατοχυρώσει το δυνητικό συμφέρον του”».

«Η προχειρότητα, με την οποία αντιμετωπίζουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες τέτοια ευαίσθητα θέματα είναι πρωτοφανής. Από πότε, υπουργός Άμυνας της Ελλάδας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί τμήματος του οικοπέδου 7 και μάλιστα τα χαρακτηρίζει “αμφίσημα”; Κρείττον του λαλείν το σιγάν, κύριε Παναγιωτόπουλε!», τονίζει ο σαμαρικών περγαμηνών ιστότοπος και προσθέτει σε άλλο σημείο αναφερόμενος στον υπουργό Άμυνας:

«Θα πρέπει να μάθει ότι ουδέποτε προαναγγέλλονται συνεννοημένες στρατιωτικές κινήσεις με ξένες μεγάλες δυνάμεις. Αυτά πρώτα συμφωνούνται και γίνονται, και μετά ανακοινώνονται».

«Είναι αδιανόητο ένας κυβερνητικός παράγων σε μια τόσο κρίσιμη θέση να δείχνει τόση ανευθυνότητα. Ας του κάνουν κάποια σεμινάρια επικοινωνίας, προτού ξαναεμφανιστεί να δώσει συνέντευξη. Και δίνει πάρα πολλές, όπως επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών, κ.Νίκος Δένδιας. Τα εθνικά θέματα, όμως, είναι πάρα πολύ σοβαρά για να προσφέρονται για … φλυαρίες», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

Όσον αφορά στον Νίκο Δένδια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ιδιαίτερη εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η προσπάθεια του κ. Δένδια να υποβαθμίσει τις τουρκικές κινήσεις στο “μέτωπο” της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και στο συριακό Κουρδιστάν. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ίδιος είπε ότι αυτές οι επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας είναι μια φούσκα, άνευ ουσίας και σπασμωδικές. Κοντολογίς, δηλαδή, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα και δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στους τουρκικούς παληκαρισμούς […] Ο κ. Δένδιας, επίσης, απέφυγε όχι να επικρίνει, αλλά ούτε καν να τοποθετηθεί απέναντι στην απόφαση Τράμπ να δώσει το πράσινο φως στην Τουρκία για δεύτερη μέσα σε δυο χρόνια εισβολή στη Συρία […] 

Εντυπωσιακά “ατυχής”, όμως, ήταν και η δήλωσή του για την προοπτική επανέναρξης της διαδικασίας για την επίλυση του Κυπριακού. Ελπίζουμε η λάθος διατύπωσή του να έγινε εν τη ρύμη του λόγου του. Όταν ερωτήθη “ποιες προϋποθέσεις θέτουμε (σ.σ. ως ελλαδική πλευρά) για να πάμε σε μια πενταμερή” Διάσκεψη, κάτι στο οποίο επιμένει η Άγκυρα, απάντησε: “Εμείς, κατ’ αρχάς, δε θέτουμε αρχικές προϋποθέσεις. Υπάρχει όμως ένα πλαίσιο. Το πλαίσιο το οποίο έχουν περιγράψει τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Η διεθνής νομιμότητα”».

«Είναι απορίας άξιον: Άραγε, η Ελλάδα δεν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση να σταματήσουν οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να συμφωνηθεί η οποιαδήποτε επανεκκίνηση διαδικασιών για το Κυπριακό; Θολές απαντήσεις δίδει ο Έλληνας υπουργός», σημειώνεται στο άρθρο το οποίο καταλήγει: «Το ακατανόητο είναι γιατί συμπεριφέρεται ωσάν να θέλει να “κατευνάσει” την Τουρκία»...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: