9.10.19

Ακροδεξιά τα κίνητρα της επίθεσης στη Γερμανία...


Γερμανός ανώτατος αξιωματούχος, επιφορτισμένος με θέματα ασφαλείας, αναφερόμενος στο αιματηρό επεισόδιο στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, υποστήριξε πως πρόκειται για αντισημιτική επίθεση και πρόσθεσε πως οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι...
κρύβονται ακροδεξιά κίνητρα πίσω από τους δράστες.

Στο μεταξύ, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, επιβεβαίωσε ότι «ένας βαριά οπλισμένος δράστης» προσπάθησε να εισβάλει στη συναγωγή στην πόλη της ανατολικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της πιο ιερής ημέρας του χρόνου στον ιουδαϊσμό (Γιομ Κιπούρ).

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, από πυροβολισμούς με το Spiegel να αναφέρει ότι ο ύποπτος άνδρας που συνελήφθη είναι ένας 27χρονος από τη Σαξονία.

Ο δράστης που συνελήφθη, σύμφωνα με τις αρχές, είχε τοποθετημένη μια κάμερα στο κράνος που φορούσε καταγράφοντας την ώρα της επίθεσης. Κατάφερε να καταγράψει ένα βίντεο 35 λεπτών που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα με βιντεοπαιχνίδια αποκαλύπτοντας τα αντισημιτικά κίνητρα του αφού φέρετε να λέει «η ρίζα όλων των προβλημάτων είναι οι Εβραίοι».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: