23.10.19

Η πανικόβλητη αντεπίθεση των Νοβαρτίστας...

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έχει συσταθεί για να διερευνήσει τις υποτιθέμενες παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη με στόχο τη χειραγώγηση της υπόθεσης Novartis.

Σε αυτή την...
επιτροπή λοιπόν τα κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., καλούν ως μάρτυρες τον άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της Νovartis στην Ελλάδα την εποχή του μεγάλου πάρτι, καθώς και έναν πρώην προστατευόμενο μάρτυρα που άλλαξε στάση και στρατόπεδο.

Δεν ξέρουμε τι θα τους ρωτήσουν εκεί και τι θα απαντήσουν. Αυτό όμως που καταλαβαίνει ο κόσμος είναι ότι όλο το μπλοκ που χόρευε γύρω από τη Novartis, λεηλατώντας το δημόσιο συμφέρον, προτίθεται να χρησιμοποιήσει την Προανακριτική της Βουλής ως μοχλό πίεσης, για να επηρεάσει τη διερεύνηση του σκανδάλου που είναι σε εξέλιξη.

Ακριβώς όμως επειδή η διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη και όλοι αυτοί, πολιτικοί, «σύμβουλοι» και γιάπηδες, είναι κάπως ευάλωτοι, υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος κάτι να πάει πολύ στραβά σε αυτή την ιστορία. Γι' αυτό η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επινόησαν άλλη μια στρατηγική κίνηση: μεθοδεύουν την εξαίρεση του Πολάκη και του Τζανακόπουλου από την προανακριτική, ώστε να μην μπορέσουν να υποβάλουν ερωτήσεις στους μάρτυρες. Κραυγαλέα αντικοινοβουλευτική στάση. Έως και πραξικόπημα.

Το γεγονός ότι κάνουν τέτοια αίσχη ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει. Ότι είναι τόσο πανικόβλητοι με την τροπή της υπόθεσης ώστε δεν τους ενδιαφέρει τι λέει η κοινή γνώμη. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να ξελασπώσουν και δεν πά' να λέει η κοινωνία ό,τι θέλει.

Αλλά δεν θα τους είναι τόσο εύκολο. Εδώ θα είμαστε...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: