13.10.19

Επιστροφή στην... «κανονικότητα»...


...τάζει ο Χρυσοχοΐδης...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή εμφανίζεται σίγουρος ότι «Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνουν μια κανονική γειτονιά...

για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους».

Σε όσους έλεγαν πριν τις εκλογές ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να ανακαταλάβει τα Εξάρχεια, αναφέρει πως οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους τους, ενώ σημειώνει ότι η ταυτότητα και η ιστορία της περιοχής «δεν απειλούνται από το σπάσιμο του "άβατου", οι ναρκέμποροι, η βία και η ανομία τα διαλύουν».

Σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη το χαρακτηρίζει «κορυφαίο ευρωπαϊκό πρόβλημα» και δηλώνει ότι «το θέμα θα το λύσει η Ευρώπη και όχι μόνη της η Ελλάδα». Παράλληλα, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αντιμετώπισε το πρόβλημα στην αρχική τουλάχιστον φάση με επιπολαιότητα, ενώ ζητεί να σταματήσουν «να αναστενάζουν ψεύτικα όσοι τέσσερα χρόνια δεν έβλεπαν Μόρια, στρατόπεδα και στοιβαγμένους και ξαφνικά σε τρεις μήνες ξαναέγιναν ευαίσθητοι».

Παράλληλα, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ξεκαθαρίζει ότι «η μόνη δουλειά που έχει η αστυνομία στα πανεπιστήμια είναι όταν υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα» και ξεκαθαρίζει ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν αναστέλλεται επειδή μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις».

Τέλος, ανεβάζει τον πολιτικό πήχη για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας πως έχει την ιστορική ευθύνη που είχε και η κυβέρνηση εθνικής ενότητας του 1974 και για τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα σημειώνει ότι δεν είχε κανένα πολιτικό δίλημμα.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: