20.10.19

Ο Τραμπ εγκαταλείπει το σχέδιο για G7 στο γήπεδο γκολφ του...


Μετά από σειρά αντιδράσεων ο Αμερικανός πρόεδρος εγκατέλειψε τα σχέδιά του να φιλοξενηθεί την επόμενη σύνοδο των G7 στο γκολφ κλαμπ ιδιοκτησίας του στη Φλόριντα.

Με αναρτήσεις του στο Twitter ανέφερε ότι...
παίρνει πίσω την πρότασή του λόγω της «τρελής και παράλογης εχθρότητας» των Δημοκρατικών και των μέσων ενημέρωσης και ότι πως η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει άμεσα να αναζητεί άλλη τοποθεσία.

Ο ίδιος έκανε λόγο για υποχώρηση της προεδρίας του που εξετάζει το ενδεχόμενο η σύνοδος να φιλοξενηθεί στο Καμπ Ντέιβιντ.






Επικριτές της ιδέας του Ρεπουμπλικανού την χαρακτήρισαν ως απόδειξη της πρόθεσής του να βγάλει κέρδος ενώ το θέρετρο του θα επωφελούνταν από την τεράστια δημοσιότητα.

Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατέθεσαν χθες νομοσχέδιο για να εμποδίσουν την απόφαση του Τραμπ, τονίζοντας ότι αποτελεί μια απόδειξη κατάχρησης του αξιώματός του για προσωπικά οφέλη.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “Citizens for Responsibility and Ethics in Washington” σχολίασε στο Associated Press ότι «ο πρόεδρος χρησιμοποιεί τώρα επίσημα τη δύναμη του γραφείου του για να βοηθήσει την επιχείρηση γκολφ του».

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ο ίδιος ο Τραμπ επεσήμανε πως το κλαμπτους είναι «μεγάλο» με «τεράστιες αίθουσες χορού και αίθουσες συνεδριάσεων». «Νόμιζα ότι έκανα κάτι πολύ καλό για τη χώρα μας» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: