15.11.19

Στην Τουρκία ο Πούτιν αρχές του 2020...


Στην ατζέντα ο αγωγός φυσικού αερίου...


Στην Τουρκία ετοιμάζει ταξίδι ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις αρχές του 2020 και συγκεκριμένα μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ανώτερος σύμβουλος του...
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, στην κρατική τηλεόραση του TRT Haber.

Ο Καλίν ανέφερε πως οι πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας θα συζητήσουν για ενεργειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Επιπλέον, θα αναφερθούν και στις λεπτομέρειες της προ εβδομάδων συμφωνίας των δυο χωρών για την απόσυρση της κουρδικής οργάνωσης YPG από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Όσον αφορά το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα S-400, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Τουρκία δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και ότι το σύστημα «θα τεθεί σε λειτουργία». Πέραν τούτου, Τουρκία και ΗΠΑ αναπτύσσουν έναν μηχανισμό για να διαπιστώσουν τι επιπτώσεις έχει το ρωσικό σύστημα στα αμερικανικά μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35. Ο Καλίν δεν εξήγησε πάντως τι ακριβώς θα κάνουν οι εμπειρογνώμονες των δύο χωρών για τον σκοπό αυτό. Είπε μόνο ότι οι S-400 δεν θα ενσωματωθούν στο αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες, ο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, συζήτησε, μεταξύ άλλων, για την αγορά των οπλικών συστημάτων S-400 της Τουρκίας από τη Ρωσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: