13.11.19

Πυρά Κοτζιά κατά Δένδια για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς...


«Στελέχη της ΝΔ πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους»...

Σε έντονο ύφος ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα σε βάρος του τα οποία αναφέρουν ότι...
είχε συμφωνήσει, κατ' αρχήν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επιστροφή στην Τουρκία των 8 αξιωματικών, που είχαν βρεθεί τον Ιούλιο του 2016 στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

Σε σχετικό tweet του αναφέρει: «Για ποιο λόγο ελληνικά ΜΜΕ αναμασούν δημοσίευμα τριτοκλασσάτης ιστοσελίδας που αναπαράγει ψεύδη τουρκικών υπηρεσιών που διαψεύστηκαν ήδη το καλοκαίρι 2016; Που το πάει ελληνικό κέντρο συντονισμού επίθεσης σε βάρος μου; Μάλλον ομολογούν ότι δεν τους βγαίνουν Πρέσπες και Προσφυγικό».



Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, όμως, μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επανήλθε ασκώντας κριτική στο Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με κύκλους που αποδίδονται στον υπουργό Εξωτερικών «η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει από πλευράς της ότι δεν διανοείται πως μπορεί να έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται».

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Κοτζιά ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά «επειδή στελέχη ΝΔ ήταν που πρότειναν την ανταλλαγή 8 Τούρκων με τους 2 Έλληνες φαντάρους, που έφερα πίσω στην πατρίδα χωρίς ανταλλάγματα, δεν θα μπορούσα να πιστέψω ότι ο Ν.Δένδιας θα υπονοούσε με ανακοίνωσή του πίστη στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε βάρος πρώην ΥΠΕΞ Ελλάδας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: