14.11.19

Προβοκάτσια στήνουν. Εμείς τι θα κάνουμε;...


Οι επιδιώξεις της κυβέρνησης φαίνεται να είναι:

Να κατευνάσει τους ακροδεξιούς που αντιλαμβάνονται ξαφνικά ότι η γειτονική μας χώρα θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία με την σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ και...
επίσης ότι το προσφυγικό δεν θα αντιμετωπιστεί με περικεφαλαίες. Ρίχνει λοιπόν στην αρένα «νόμο και τάξη» και το γνωστό παραμύθι «μπαχαλάκηδες ίσον ΣΥΡΙΖΑ» για να πνίξουν τον καημό τους οι Μακεδονομάχοι. Σαν χειρισμός δεν είναι χαζός και πάντως είναι ότι καλύτερο μπορούν να κάνουν για αυτό το ακροατήριο τους.

Να αποσπάσει τη προσοχή από τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis οι οποίες δεν πάνε και τόσο καλά για το παλιό πολιτικό σύστημα.

Να στριμώξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια δύσκολη επιλογή για τα δικά του ακροατήρια. Με τον επικοινωνιακό μηχανισμό της να δουλεύει στο φουλ, η ΝΔ ταυτίζει τις αντιδράσεις σε αντιδημοκρατικές πρακτικές όπως η επέμβαση στο ΟΠΑ με μια υποτιθέμενη υπεράσπιση των αναρχικών. Δεν είναι τυχαία τα γεγονότα, φανερώνουν σχεδιασμό. Αν στόχος του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ ήταν να κλείσει τα στέκια των αντεξουσιαστών στα Πανεπιστήμια όπως και τις καταλήψεις κτιρίων, το λογικό θα ήταν να αποφύγει την σύγκρουση με τους φοιτητές, να διαχωρίσει αυτό που η κυβέρνηση ονομάζει «εστίες ανομίας» από το φοιτητικό σώμα. Η κυβέρνηση συνειδητά κάνει το ακριβώς αντίθετο, ταυτίζει τους πάντες, προκαλεί συνειδητά την γενικευμένη αντίδραση. Κάνει δηλαδή αυτό δηλαδή που λέγεται προβοκάτσια.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Βεργόπουλου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: