14.11.19

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι συνήγοροι του Φρουζή»...

«Συνήγορους» του πρώτου μάρτυρα που κάλεσε η προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου χαρακτήρισε η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ.

 «Έγινε μια...
παράνομη εξαίρεση των Τζανακόπουλου – Πολάκη, δεν παύει να είναι παράνομη», τόνισε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε όσον αφορά στον κ. Φρουζή, τον πρώτο μάρτυρα που καταθέτει:

«Μπορεί να λέει ότι θέλει γιατί είναι κατηγορούμενος και όχι μόνο για ένα αδίκημα».

Ο Τάκης Χατζής αποκάλυψε τι καταθέτει ο Φρουζής λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έβλεπα τότε πολλά στελέχη της τότε αντιπολίτευσης, πριν από το 2015. Σταθάκη 3 φορές, κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για υγεία, πήγα στην Κουμουνδούρου αρκετές φορές με τον Ξανθό πολλές φορές», με την κ. Γεροβασίλη να απαντά:

«Όταν θέλει κάποιος νομικός να διευκολύνει ή να υποστηρίξει τη θέση μάρτυρα, του κάνει ερωτήσεις με τις απαντήσεις που τις έχει γραμμένες στο χαρτί. Αν με παίρνατε χθες θα σας έδινα τον συγκεκριμένο λόγο. Από την πλευρά της η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να είναι συνήγοροι του Φρουζή. Και όποιου άλλου χρειαστεί για να αποδείξουν ότι δεν είναι σκάνδαλο η Novartis.

Ο κ. Φρουζής είπε ψέματα και τον διέψευσαν οι εισαγγελικές αρχές, ότι τον κάλεσαν για να του ζητήσουν να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας. Η υπόθεση έχει πολλά να δούμε και αυτό που νομίζει η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ότι είναι σκευωρία πολιτικών προσώπων δεν θα τα καταφέρουν και θα αποκαλυφθούν οι αλήθειες».

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν θέματα στην ΑΣΟΕΕ»

Η Όλγα Γεροβασίλη σχολίασε την αντίδραση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και τα όσα βρέθηκαν στο υπόγειό του.

«Πολλά από αυτά που λέγονται και που συστήνονται στον δημόσιο χώρο προσβάλουν την Ελληνική Αστυνομία. Όπως οι δηλώσεις του κ. Βορίδη περί βίας. Η ΕΛ.ΑΣ έχει κανόνες με τους οποίους εργάζεται και μάλιστα αυστηρά καθορισμένους ειδικά για τη χρήση βίας, ως μέτρο αναγκαίο σε κάποιες ακραίες συνθήκες. Αυτούς τους κανόνες θέλει να τους τηρεί η αστυνομία, υπερασπίζεται τον εαυτό της, διαφυλάσσοντας τη δημοκρατία και τα δικαιώματα», τόνισε η πρώην υπουργός.

Για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ: «Η αστυνομία παίρνει εντολές για το τι θα κάνει. Η ΕΛ.ΑΣ ως φορέας, ως όργανο, έχει κανονισμούς λειτουργίας και όταν παραβιάζονται, η ηγεσία της… Η ΕΛ.ΑΣ έχει και θερμόαιμους αλλά έχει και ανθρώπους που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους.

Τα πανεπιστήμια τα λειτουργεί η πρυτανεία, αλλά είναι χώρος των φοιτητών. Η δημοκρατία πρέπει να αντιμετωπίζει τη νεολαία γνωρίζοντας τις ανάγκες της. Ήταν λάθος η επιλογή της αστυνομίας, αλλά από την άλλη σε κάθε παραβατικότητας πρέπει να τηρούνται οι αρχές της αναλογίας.

Για τις δηλώσεις Μιχαηλίδου και Βορίδη: «Αυτό που επιχειρείται να γίνει είναι να ταυτιστούν οι μπαχαλάκηδες με τους φοιτητές. Άκουσα την κ. Μιχαηλίδου να λέει ότι στην ΑΣΟΕΕ υπήρχε πρόσβαση σε όπλα που χρησιμοποιεί ο συριακός στρατός. Όταν εκστομίζεται τέτοια εντύπωση και όταν  ο κ. Βορίδης μιλάει για βία, στήνεται ένα κλίμα που δεν ευνοεί τις επόμενες ημέρες, ούτε τη δημοκρατία».

Για τα όσα βρέθηκαν μέσα στην ΑΣΟΕΕ: «Είχαμε συζήτηση αρκετές φορές για το τι συμβαίνει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είναι άλλοι οι λόγοι που δεν έγινα επιχειρήσεις εκεί. Ήταν γνωστό ότι υπήρχαν θέματα στην ΑΣΟΕΕ»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: