17.11.19

Πέθανε ο φωτογράφος που απαθανάτισε μοναδικά τα πορτρέτα μεγάλων σταρ...


Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή ο Terry O'Neill, διακεκριμένος φωτογράφος, διάσημος για τα εμβληματικά πορτρέτα διασημοτήτων και προσωπικοτήτων που...
καθόρισαν την δεκαετία του 60.

O'Neill, ο οποίος τον περασμένο μήνα τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την συνολική του καριέρα στη φωτογραφία, πέθανε στο σπίτι το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μακρά με τον καρκίνο του προστάτη.

Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα περιοδικά του πλανήτη και κόσμησαν εκθέσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Οι Beatles οι Rolling Stones, η Brigitte Bardot, ο Sean Connery, η Amy Winehouse, η Nicole Kidman και ο Nelson Mandela, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ πόζαραν για το φακό του.

O Terry O'Neill δίπλα από το  πορτρέτο της Amy Winehouse

Ένας εκπρόσωπος του πρακτορείου του δήλωσε πως «με θλίψη αποχαιρετούμε έναν από τους πιο εμβληματικούς φωτογράφους των τελευταίων 60 ετών, του οποίου οι θρυλικές εικόνες θα παραμείνουν για πάντα στις μνήμες μας καθώς και στις καρδιές και τα μυαλά μας».

Ο Terry O'Neill υπήρξε παντρεμένος με την σταρ του σινεμά Faye Dunaway και αργότερα παντρεύτηκε την Laraine Ashton. Σε συνέντευξή του στον Observer τον περασμένο χρόνο θρηνούσε την απώλεια των σταρ που είχε φωτογραφίσει, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κανείς τώρα γύρω μου που θα ήθελα να φωτογραφήσω. Η Amy Winehouse ήταν το τελευταίο πρόσωπο, ένα πραγματικό ταλέντο. Όλα τα σωστά αστέρια έχουν φύγει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: