12.11.19

«Μαύρες μέρες για τα σχολεία»...


Μετά την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και ο Ν. Φίλης δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Αντωνίου ήταν από «τους πρωταγωνιστές της...
διάλυσης της εκπαίδευσης τα χρόνια του μνημονίου».

«Δηλώνουμε συμμεριζόμενοι την αγωνία των εκπαιδευτικών ότι η στενά κομματική αυτή επιλογή σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία, τα παιδιά και τις οικογένειες», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, τονίζοντας και την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ο κ. Αντωνίου δεν ανακάλεσε τα περί γκρεμίσματος, όσων έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά της, η υπουργός, Νίκη Κεραμέως εξέφρασε τη λύπη της για την αποχώρηση των βουλευτών, δηλώνοντας ωστόσο ικανοποιημένη που τρία ακόμα κόμματα στήριξαν την υποψηφιότητα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ελ. Λύση).

Νωρίτερα, τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και η πρόσφατη επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας, αποτέλεσαν «πεδίο» αντιπαράθεσης της Νίκης Κεραμέως και του Νίκου Φίλη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κα Κεραμέως ανέφερε ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, το να βρίσκονται κράνη, ρόπαλα, διαρρηκτικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα μέσα στο πανεπιστήμιο είναι αδιανόητο», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι «κοινωνικό φαινόμενο μπαχαλάκηδων» και επισήμανε: «Αυτή είναι η διαφορά μας».

Η υπουργός απάντησε στα λεγόμενα του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αναφέρει την «τεράστια ανησυχία» που προκάλεσαν τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, κάνοντας λόγο για «ανώφελες εντάσεις που μπορούν να δημιουργήσουν αδιέξοδα».

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αλλάξει την ατζέντα Εκατό ημέρες τώρα έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό», ανέφερε ο κ. Φίλης. «Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να δυσφημεί τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια. Θα μας βρει απέναντι σε αυτή την ύπουλη προσπάθειά της, που οδηγεί στην υπονόμευση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης», προσέθεσε.

Επίσης. ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την υπουργό «να εγγυηθεί ότι η αστυνομία δεν θα πάρει καμία πρωτοβουλία χωρίς συνεννόηση» κατά τη διάρκεια του τριήμερου των εορτασμών της 17 Νοέμβρη στο ΕΜΠ και να μην υπάρξει κλιμάκωση της έντασης. «Πέντε χρόνια τώρα τα φαινόμενα ανομίας τα αντιμετωπίσαμε χωρίς επικοινωνιακό σόου. Δεν κυνηγήσαμε κανέναν. Είστε υπόλογη και υπεύθυνη προσωπικά για οτιδήποτε συμβεί στο τριήμερο», ανέφερε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: