14.11.19

«Καλύτερα στη Μόρια»...



«Καλύτερα στη Μόρια», σχολίασαν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν νωρίτερα σήμερα στην Ιερά Μονή Πορετσού στην Ηλεία αλλά αποφάσισαν να...
φύγουν.

Όπως μεταδίδει το ilialive, στην πλειοψηφία τους πρόκειται για γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστους από τη Συρία.

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.

Αυτή την ώρα αναμένεται η απόφαση για την περιοχή που θα μεταφερθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου, αποφασίστηκε να μεταφερθούν πρόσφυγες στην Ιερά Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, ένα μοναστήρι που είναι ανενεργό.

Το μοναστήρι απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από την Πάτρα και βρίσκεται δίπλα στο μικρό χωριό Αγράμπελα, όπου διαμένουν λιγότεροι από 50 κάτοικοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: