21.11.19

Όρμπαν στην Ελλάδα δεν στεριώνει...


Είναι σχετικά εύκολο να είσαι Όρμπαν στην Ουγγαρία, τη χώρα δηλαδή που δεν φιλοξενεί στο έδαφός της ούτε έναν πρόσφυγα.

Είναι ακόμη πιο εύκολο να αντιπολιτεύεσαι με όρους Όρμπαν σε...
μια χώρα που δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, παρά τη θέλησή τους, οι περισσότεροι βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Είναι, όμως, εξαιρετικά δύσκολο να κυβερνάς, να διαχειρίζεσαι καταστάσεις, να αντιμετωπίζεις προβλήματα και να βρίσκεις λύσεις συνδυάζοντας τη ρατσιστική και ξενοφοβική πολιτική ενός Όρμπαν με τον ανθρωπισμό που μια πολιτισμένη χώρα οφείλει να έχει ως γνώμονα όταν έχει να κάνει με αιτούντες άσυλο συνανθρώπους μας.

Με λίγα λόγια, μια κυβέρνηση Όρμπαν δεν πρόκειται ούτε να στεριώσει ούτε να μακροημερεύσει στη χώρα μας. Με λίγα λόγια, οι επίδοξοι Όρμπαν του εγχώριου πολιτικού προσωπικού είτε θα προσγειωθούν απότομα, όπως με αρκετούς υπουργούς της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα συνέβη, είτε θα δουν λίαν συντόμως το όλο επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταρρέει κάτω από το βάρος των ίδιων του των εσωτερικών αντιφάσεων.

Αντιφάσεων που έχουν προκύψει μέσα από το βεβαρημένο παρελθόν της Νέας Δημοκρατίας, που διαμορφώθηκε όσο αυτή αντιπολιτευόταν με τους πιο σκληρά ξενοφοβικούς όρους την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και από την αδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά να διαφοροποιηθεί από μια ακροδεξιά συνιστώσα που, όπως όλα δείχνουν, ηγεμονεύει εντός του κόμματός του.

Αντιφάσεις που, πέραν των εσωτερικών συγκρούσεων που αναπόφευκτα θα φέρουν, έρχονται να παραβιάσουν σειρά διεθνών συμβάσεων και συνθηκών στα πρότυπα αυτή τη φορά όχι του Όρμπαν, αλλά του Σαλβίνι, που και πάλι δεν έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει ως «λύση» τη μετατροπή της χώρας σε μια τεράστια φυλακή ακόμα και για μικρά παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα εξαιτίας των πολέμων ή της πείνας.

Αντιφάσεις μιας κυβέρνησης που τη μία μας λέει πως δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες, αλλά με μετανάστες και την άλλη το παίρνει πίσω αντιλαμβανόμενη πως δεν μπορεί να απαιτήσει βοήθεια από την Ε.Ε., αφού δεν προβλέπεται οικονομική ενίσχυση της χώρας μας για την περίπτωση οικονομικών μεταναστών.

Αντιφάσεις μιας κυβέρνησης που τη μία μας λέει πως οι πρόσφυγες αποτελούν εθνική απειλή για τη χώρα μας και αύριο θα το πάρει κι αυτό πίσω όταν αντιληφθεί πως καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα προχωρήσει στη μετεγκατάσταση «επικίνδυνων» προσώπων...

Πέτρος Κατσάκος

Πηγή: avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: