17.11.19

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βενετία...


ΕΙΚΟΝΕΣ...

Σε εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι ζημιές στη Βενετία, εξαιτίας των πλημμυρών, καθώς ακόμη και σήμερα Κυριακή, η στάθμη του νερού είναι 1,5 μέτρα υψηλότερη από το κανονικό, ενώ...
σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη βόρεια Ιταλία.

Ο δήμαρχος της Βενετίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρά τις πλημμύρες οι τουρίστες συνεχίζουν να καταφτάνουν στην πόλη, αν και τα περισσότερα μουσεία, ιστορικά κτίρια και μνημεία παραμένουν κλειστά.

Ο δήμος και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχουν στείλει στην πόλη 280 υπαλλήλους ώστε να παράσχουν βοήθεια σε όσους το χρειαστούν, ενώ δεκάδες εθελοντές συμβάλλουν στο έργο τους.

Παράλληλα εθελοντές εργάζονται στο Ωδείο της πόλης για να απομακρυνθούν και να διασωθούν τα πολύτιμα χειρόγραφα που φυλάσσονται εκεί.

Οι τελευταίες πλημμύρες έχουν προκαλέσει νέο διάλογο για το σύστημα προστασίας της πόλης με τα υποθαλάσσια φράγματα, που έχει κατασκευαστεί εδώ και 16 χρόνια με κόστος 5 δισ. ευρώ, αλλά δεν λειτουργεί.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας, πλημμύρες πλήττουν την Πίζα, όπου οι εργάτες τοποθέτησαν σακιά με άμμο στις όχθες του Άρνου, που περνάει μέσα από τη Φλωρεντία και η στάθμη του έχει αυξηθεί κοντά στο Μουσείο Ουφίτσι.

Στη Φλωρεντία, έχουν κλείσει για προληπτικούς λόγους οι Κήποι Μπόμπολι, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι λόγων των ανέμων μπορεί να πέσουν δέντρα.

Στην Τοσκάνη, 500 κάτοικοι της πόλης Τσετσίνα κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της ανόδου της στάθμης του ποταμού.



Στη Ρώμη, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, καταστράφηκαν αυτοκίνητα από δέντρα που έπεσαν, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ένας οδηγός μηχανής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: