17.11.19

Έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου...



Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αθρόα η προσέλευση του κόσμου που τίμησε φέτος την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προσερχόμενος στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα στην οδό Πατησίων, για να...
αφήσει λουλούδια και στεφάνια στο μνημείο της εξέγερσης και τη σιδερένια πόρτα που έριξε το τανκ τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973.



Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής. «Το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινός φάρος, φωτίζοντας το δρόμο της νέα γενιάς των αγωνιστών. Δεν συμβιβάζεται, δεν υποκλίνεται, δεν συνθηκολογεί», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, Σπύρος Χαλβατζής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. 



Tα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με τον σχεδιασμό να περιλαμβάνει 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερο, ενώ έχουν δοθεί εντολές άμεσης επέμβασης σε περίπτωση επεισοδίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: