15.11.19

«Μα δώσαμε περιθώριο τρεις μήνες»...

Σε απολογητικό ύφος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το δημοσίευμα των Financial Times, στάθηκε στη μεταβατική διάταξη και δήλωσε πως...
αναμένει δημοσίευση της απαντητικής επιστολής που στάλθηκε στη βρετανική εφημερίδα.

Το δημοσίευμα των FT για την τροπολογία Σταϊκούρα-Τσιάρα που επιτρέπει να ξεπαγώσουν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία υπόδικων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και εφοπλιστών έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση να σφυροκοπεί την κυβέρνηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και θέλοντας να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή είπε ότι οι Financial Times δεν έλαβαν καθόλου υπόψιν την μεταβατική διάταξη για τις παρελθούσες υποθέσεις που δίνει χρονικό περιθώριο τριών μηνών στον ανακριτή ή στο δικαστικό συμβούλιο, να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την έρευνα της υπόθεσης.

«Έχουμε στείλει απαντητική επιστολή (στους Financial Times) για τις παρελθούσες υποθέσεις. Περιμένουμε σήμερα τη δημοσίευση της επιστολής», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Για «γελοίες δικαιολογίες», έκανε λόγο χθες ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανάλογη απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλ. Τσίπρας: Στίγμα για την χώρα η κυβερνητική διάταξη για το βρόμικο χρήμα
Ο Αλ. Τσίπρας, από την Δυτική Μακεδονία, έκανε ειδική αναφορά στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των FT που έχει ως κεντρικό θέμα την διάταξη που προστέθηκε στον νέο Ποινικό Κώδικα, όπου «πρόσωπα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν παγώσει από το δικαστήριο».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε λεπτομέρειες του ρεπορτάζ που αναφέρεται σε επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πρώην τραπεζίτες και πρόσωπα που ελέγχονται από έρευνα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και που θα επωφεληθούν από την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Πρόσθεσε ότι «στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για έκπληξη των δικαστών από την συγκεκριμένη εξέλιξη» και ότι αναφέρεται ως πιθανότητα «η Ελλάδα να υποβαθμιστεί στους διεθνείς δείκτες για την επιχειρηματικότητα και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό το «συγκλονιστικό δημοσίευμα των FT που δημιουργεί ένα στίγμα για την χώρα στο διεθνές επίπεδο δεν πρόκειται να το δείτε στην συντριπτική πλειοψηφία των δελτίων ειδήσεων των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών της Αθήνας» και συμπλήρωσε ότι αυτό που διακυβεύεται σήμερα με την προσπάθεια μεθόδευσης της πληροφορίας και των ειδήσεων είναι «ο έλεγχος της κοινής γνώμης»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: